Manowarin musiikkia Smite-areenataistelupeliin

Manowar ja pelitalo Hi-Rez Studios julkistivat yhteistyön, minkä seurauksena Manowarin musiikkia kuullaan Smite-nettipelissä. Smitessa viisi pelaajaa taistelee viittä pelaajaa vastaan valiten ensin hahmonsa jumalien joukosta ja käyttäen sitten erilaisia voimia ja iskuja toisiaan vastaan. Smite on kuvattu kolmannesta persoonasta. Se on tällä hetkellä betatestivaiheessa ja se julkaistaan vuoden 2013 ensimmäisellä vuosineljänneksellä ilmaisena kaikille PC-pelaajille. Smiten suljettu testivaihe on kerännyt muutaman kuukauden aikana yli puoli miljoonaa pelaajaa.

Pelissä tullaan kuulemaan sekä Manowarin vanhoja kappaleitä että aivan uutta, vain peliä varten tehtyä musiikkia.

”Manowarilla on todella monipuolinen menneisyys fantasian ja mytologian ympärillä. Me olimme samaa mieltä Smiten suunnasta ja päätimme aloittaa The Sons of Odinilla. Jatkossa Smiteen tulee lisää tuttuja Manowar-kappaleita sekä aivan uusia sävellyksiä Joey DeMaiolta ja Manowarilta,” kommentoi Hi-Rezin operatiivinen johtaja Todd Harris.

Joey DeMaio kertoo seuraavaa: ”Olemme todella innoissamme yhteistyöstä. Metallifaneilla ja videopelien pelaajilla on todella paljon yhteistä, ja Smite pelinä kuvastaa musiikkiamme todella hyvin. Odotamme innolla Smiten pelaajien ja manowarrioreiden yhdistämistä ympäri maailman.”

Musiikin tekeminen Smiteen on Manowarin kolmas yhteistyöprojekti tänä vuonna. Bändi teki keväällä tunnusmusiikin El Gringo -elokuvaan ja ilmoitti kesällä säveltävänsä ensi keväänä julkaistavan Jean-Claude Van Dammen uuden Soldiers-toimintaelokuvan musiikit.

Joey DeMaio ilmoitti myös neljä vuotta sitten Asgard Sagan julkistuspuheessa toisella Magic Circle Festivalilla Manowarin tekevän videopelin, mutta projektista ei ole sen koommin kuultu. Manowarin musiikkia on myös kuultu Brütal Legend -toimintaseikkailupelissä, joka julkaistiin vuonna 2009, joskaan tuolloin kysymyksessä ei ollut laajempi yhteistyö.

Manowaria Van Dammen tähdittämään Soldiers-elokuvaan
Manowarin uusi kappale El Gringo -elokuvan tunnusmusiikiksi
Todellista metallia Brütal Legend -videopelissä
Hi-Rez Studios
SMITE