MANOWAR-jättijuttu Infernon 100. numerossa!

ALL HAIL INFERNO!!!! Ja tietysti MANOWAR.

Inferno #100 Manowar

Suomen kovimman hevimagaziini Infernon 100. numero julkaistaan perjantaina. Kannessa osoittaa komeasti sormella teräksen suurtohtori Joey DeMaio, ja lehdestä löytyykin laaja juttu Manowarista DeMaion haastattelulla ja suomalaisten fanien kommenteilla höystettynä.

Alla muutama lainaus Infernon juttuennakosta, jonka voi lukea kokonaan täällä.

Maailman vihatuin ja rakastetuin bändi tarjoilee taas uuden annoksen testosteronia. ”Välitän ainoastaan faneistamme. Kaikki muut voivat painua vittuun”, sanoo elämäntyötään kirjaimellisesti henkeen ja vereen puolustava Joey DeMaio.Bändi on muuttanut linjaansa viiden vuoden takaisen Gods of War -eeppisyyden jälkeen ja ottanut askeleen takaisin kohti simppelimpää metallia. Niin Wagnerin oopperoita kuin Puccinin aarioitakin yleisölleen tunnetuksi tekevä poppoo ei kikkaile vuonna 2012 sinfoniaelementeillä vaan valitsee suoraviivaisen musiikillisen linjan.

Myös konseptit ja teemalevyideat on tällä kertaa heitetty menemään.

– Kyseessä on kokoelma biisejä, jotka vain yksinkertaisesti kick ass, kuvailee bassotaiteilija itse bändinsä tämänhetkistä suuntaa.

– Se on sidottu heavy metalin elämäntyyliin ja kaikkeen siihen liittyvään, kun taas Gods of War oli omistettu sille yhdelle ainoalle sodanjumalalle, öydiniille.

Amerikkalainen lausuu muinaisskandinaavisen jumalan nimen kuin se olisi jenkkileffan actionsankari ja painottaa sanaa ikään kuin valistaakseen muinaisjumalista tietämätöntä toimittajaa. Syvemmän analyysin sotajumalista ja uuden levyn teemoista voi kuitenkin suosiolla jättää keskustelusta pois Joeyn toistaessa kertaalleen uuden levyn ytimen:

– Tämä kertoo pelkästään siitä, kuinka kick ass.

Kaikkia Lord of Steel ei kuitenkaan ole onnistunut potkimaan persuksille. Ristiriitaisen reaktion on saanut aikaan muun muassa DeMaion pörisevä stonerbassosoundi, ja myös Eric Adamsin kunnon on haukuttu olevan heikommassa jamassa kuin koskaan. Aarioita ei kuulla, päinvastoin mies tuntuu melkeinpä puhuvan suurimman osan levystä. Energiaa ei vaikuta olevan samaan malliin kuin mihin monet vuosikaudet uutta levyä uskollisesti odottaneet Manowar-fanit ovat tottuneet.

Joeyn mukaan muutokset on kuitenkin tehty nimenomaan fanit mielessä pitäen.

– Aloitimme biisinteon Donnien (Hamzik, vuonna 2010 bändiin virallisesti palannut rumpali, toim.huom.) liityttyä uudestaan bändiin, ja se, mikä sai meidät palaamaan vanhaan, oli sama juttu joka saa meidät tekemään jokaisen levyn eri tavalla. Yritämme antaa faneillemme sen mitä he etsivät. Lisäksi haluamme tehdä musiikkia josta nautimme, ja kohtelemme jokaista levyä kuin se olisi uusi kappale elämässämme.

Infernon 100. numero julkaistaan perjantaina 28. syyskuuta.

Inferno.fi, #100: Manowa – Veljet urhokkaat