Joey DeMaio: Eddie Trunkin haastattelu 9/2012

Joey DeMaio Gods of Metal Italy 2012

Legendaarinen Eddie Trunk haastatteli Joey DeMaioa tasan vuosi sitten ja teki sen taas, syyskuun viimeisenä perjantaina. Joey osallistui Trunkin suoraan lähetykseen 25 minuutin mittaisessa haastattelussa, joka käsitteli mm. The Lord of Steeliä, Ronnie James Dioa, Manowarin suunnitelmia tuleville vuosille, faneja ja yhteistyöprojekteja.

Alla muutama lainaus Joeylta ja haastattelu videolla.

The Lord of Steel -kiertue
Keikat Euroopassa ja Jenkeissä loka- ja marraskuussa 2012 ovat The Lord of Steel -maailmankiertueen ensimmäinen osuus. Sen jälkeen jatkamme maaliskuussa Skandinaviassa ja Itä-Euroopassa unohtamatta kesäfestareita. Mutta mielenkiintoisinta koko touhussa on se, että kaksi oikeasti suurta tahoa ottivat meihin yhteyttä ja tarjosivat 11 ja 13 keikkaa Jenkeissä. Ja nyt oikeasti näyttää siltä, että muutkin ovat ymmärtäneet Manowarin pääperiaatteen fanien ympärillä, sen että me käytämme omaa PA-laitteistoamme ja soitamme siellä, missä me haluamme ja miten me haluamme, tarjoamme faneillemma vain kaikista parasta laatua ja ettemme ota käskyjä vastaan keneltäkään.

The Lord of Steelin kaksi eri versiota
Teimme The Lord of Steelin kanssa jotain uutta, mitä emme olleet tehneet aiemmin. Metal Hammer nimittäin otti meihin yhteyttä työskennellessämme levyn parissa ja he pyysivät, että tekisimme heille erikoisversion ennakkomaistiaisena kaikille faneille siitä, mitä on lopulta tulossa. Teemme paljon asioita eri tavalla kuin monet muut bändit ja niin päätimme tarttua ehdotukseen ja tehdä Hammer Editionin maistiaisena. Lokakuussa julkaistava The Lord of Steel on täysin erilainen: siinä on uusi miksaus, uusi masterointi, oikea Ken Kellyn mahtava kansikuva, uusi kansivihko, ja koko levy on kuin oikea ohjaajan versio, se lopullinen ja täydellinen kokonaisuus. Hammer Edition on siis rajoitettu painos levystä eikä sitä tulla enää valmistamaan enempää, mutta se on kuitenkin viimeistelty ja sataprosenttisella panoksella loihdittu levy. Halusimme antaa faneillemme mahdollisuuden kokea ennakkoon jotain tulevasta kuin meidän omien korviemme kautta, kun istumme studiossa ja työskentelemme levyn parissa päästen koko ajan lähemmäksi lopullista päämäärää.

Miten pitkä tulevaisuus Manowarilla on edessä? Mihin kaikki päättyy lopulta?
Rolling Stones ja AC/DC rokkaavat ja pitävät hauskaa, ja heidän faninsa ovat tyytyväisiä. He soittavat suunnattomille yleisöille ja heidän laatunsa ei ole kärsinyt edes yhtä prosenttia vuosien aikana. Eli ihan kuin Ronnie James Dio sanoi minulle; aion jatkaa niin kauan, että yleisössä on vaikka vain yksi henkilö, ja sitten kun viimeinen lähtee, niin minun urani on ohi.

Manowarin uusi The Lord of Steel julkaistaan digitaalisena tiistaina 9. lokakuuta, jolloin kiertue alkaa Espanjasta. Bändi ei ole vahvistanut esiintymistä Suomessa vuodelle 2012 eikä 2013.

Joey DeMaio Eddie Trunkin haastateltavana (9/2011)
Joey DeMaio: mielenkiintoinen haastattelu helmikuulta 2011
Joey DeMaion kommentit neljästä uudesta kappaleesta
Inside Heavy haastatteli Joey DeMaioa
THE LORD OF STEEL ON MIKSATTU! Julkaisu diginä 9. lokakuuta