Täysin uusi versio The Lord of Steelistä syyskuussa

Manowar julkaisi lukuisia vuosia odotetun uuden levynsä – The Lord of Steelin – digitaalisesti ja Metal Hammer -lehden kautta jaeltuna 16. kesäkuuta 2012. Levystä julkaistiin Hammer Edition, jossa ei ole levyn lopullista kansikuvaa. Maailmanlaajuinen julkaisu kauppojen hyllyille ilmoitettiin tapahtuvaksi syyskuun 7. päivä.

Nyt Manowar on ilmoittanut varsin niukkasanaisesti julkistaessaan yhteistyön keväällä 2013 julkaistavan Soldiers-elokuvan kanssa, että syyskuussa julkaistava versio levystä ei eroa pelkän kansitaiteen verran, vaan on kokonaan uusi kokonaisuus.

Manowar tiedotti asiasta sanoin: ”The Lord of Steelistä julkaistaan täysin uusi versio höystettynä yllätyksillä maailmanlaajuisesti syyskuussa CD:nä, vinyylinä ja digitaalisena latauksena.”

Bändi ei ole kommentoinut millään tavalla uuden version yllätyksiä. The Lord of Steel sai paljon palautetta soundistaan ja miksauksestaan, eikä tiedetä, tuleeko niihin muutoksia syyskuussa julkaistavalla uudella levyllä; onko uudella levyllä siis vain lisäkappaleita vai tekeekö bändi muutoksia jo kerran julkaistuihin kappaleisiin. Ja jos levylle tulee uusia kappaleita, niin liittyvätkö ne Soldiers-elokuvaan vai ovatko ne jotain täysin muuta materiaalia, ehkä alkujaan The Lord of Steelille kirjoitettua. Uusi kansitaide on ainoa varma asia.

Manowar julkaisi kaksi levyä viimeksi 28 vuotta sitten vuonna 1984: Hail To England ja Sign of the Hammer – täysin erilaiset levyt – äänitettiin saman studiosession aikana mutta julkaistiin kahtena eri levynä saman vuoden aikana.

Manowaria Van Dammen tähdittämään Soldiers-elokuvaan
The Lord of Steel -viestiketju