Joey DeMaio kertoo Hammer of the Godsin kuoppaamisesta

Manowar ilmoitti uuden Hammer of the Gods -levyn työstöpuuhista toisella Magic Circle Festivalilla Saksan Bad Arolsenissa 2008. Joey DeMaio kertoi puheessaan aikomuksesta tehdä levy saksalaisen fantasiakirjailija Wolfgang Hohlbeinin luoman Asgard Sagan pohjalta ja liittää siihen kirja, videopeli, elokuva ja kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan levy oli tarkoitus soittaa vuotta myöhemmin järjestetyllä kolmannella MANOWAR-festivaalilla, mutta toisin kävi. Kesällä 2009 Manowar julkaisi Thunder In the Sky -EP:n, joka pohjautui Asgard Sagaan, mutta sen jälkeen koko projekti yksinkertaisesti kuopattiin eikä siitä kuultu sen koommin. Manowar soitti kesän 2008 kolme keikkaa entisen rumpalinsa Rhinon kanssa Scott Columbuksen kadottua mystisesti, ja kesästä 2009 lähtien rumpuja on takonut debyyttilevyn Donnie Hamzik. Syksyllä 2010 Joey ilmoitti videopäivityksessä, että Donnien palattua heidän oli kuopattava kaikki Hammer of the Godsin materiaali ja aloitettava kokonaan alusta, minkä jälkeen bändi viettikin vuoden Battle Hymnsin uudelleenäänityksen parissa studiossa ja kiertueella. Huhtikuussa 2011 Scott Columbus menehtyi, ja reipas vuosi myöhemmin kesällä Manowar julkaisi uuden studioalbumin – The Lord of Steelin, jolla ei ole mitään tekemistä Thunder In the Sky -EP:n, Asgard Sagan, Wolfgang Hohlbeinin tai Hammer of the Godsin kanssa.

Joey DeMaio kertoi Hammer of the Godsin kuoppaamispäätöksestä The Lord of Steelin kutsuvierasennakkokuuntelussa Hollannin Wisseloord-studiolla seuraavasti:

”Meidän tarkoituksenamme oli julkaista uusi albumi osana Asgard Sagaa, mutta menetettyämme Scott Columbuksen emme enää halunneet jatkaa kappaleiden äänittämistä uuden rumpalin kanssa. Päätimme viheltää pelin poikki ja aloittaa kaiken alusta. Voin vakuuttaa, että moni yhteistyökumppaneistamme ei pitänyt toiminnastamme, mutta meille musiikkimme on silti paljon tärkeämpää. Se tulee aina kaikkein ensimmäisenä, niin kuin myös kunnitoituksemme Scottin muistolle. Halusimme myös antaa Donnielle mahdollisuuden soittaa sellaista musiikkia, kuin hän itse haluaa, eikä vain tulla jonkun toisen tilalle.”

The Lord of Steel valmistui vuodessa ensimmäisten varsinaisten ideoiden jälkeen. Manowar työskenteli kuusi kuukautta kokopäiväisesti sen parissa.

Alla linkeissä aiheeseen liittyviä uutisia ja sivuston päivittämättömät tietopaketit Asgard Sagasta, Thunder In the Skysta ja Wolfgang Hohlbeinista.

Joey DeMaio kertoo videolla Hammer of the Godsin tilanteesta
Donnie Hamzik palasi virallisesti Manowariin
Miksi Scott Columbus jätti Manowarin
Katsaus Asgard Sagan maailmaan
Hammer of the Gods odotuttaa itseään
Asgard Saga – Thor
Thunder In The Sky Deluxe Edition 
The Asgard Saga -dokumenttivideo
Näyte uudesta Manowar-kappaleesta
Manowar Finland – Asgard Saga
Manowar Finland – Wolfgang Hohlbein
Manowar Finland – Thunder In the Sky