The Lord of Steel julkaistaan 16. kesäkuuta 2012

MANOWAR 2012

MANOWARin uusi, jo vuosia odotettu levy julkaistaan digitaalisessa formaatissa yksinoikeudella bändin omassa The Kingdom of Steel -nettikaupassa ja iTunes-musiikkipalvelussa lauantaina 16. kesäkuuta 2012. Samana päivänä julkaistaan Englannin Metal Hammer -lehden Steel Edition, jonka mukana on levy ja latausoikeus.

Levy kantaa nimeä The Lord of Steel. Alunperin Magic Circle Festivalilla 2008 luvattu Hammer of the Gods – Asgard Sagaan pohjautuva konseptialbumi – on kuopattu, ja Manowar on loihtinut kokonaisuuden erilaisia kappaleita, jotka kertovat kaikki eri tarinan pysyen uskollisina Manowarin ajatukselle oikeamilisyydestä, kunniasta ja kaikesta, jonka takia fanit bändiä rakastavat. The Lord of Steel ei siis seuraa viisi vuotta sitten julkaistun Gods of Warin konseptialbumilinjaa.

”The Lord of Steel liekehtii todellista voimaa ja kesyttämätöntä energiaa ja se kuulostaa yhtä raa’alta ja villiltä kuin luonnonvoimat. Kappaleet kuten Annihilation ja Hail, Kill and Die! luovat tunnelman yllätyksiä täynnä olevalle levylle.” Joey DeMaion mukaan fanit voivat valmistautua sellaista levyä varten, joka räjäyttää jokaisen pään pois, ja jossa on kysymys raa’asta voimasta ja julmuudesta.

”Ajattelimme aluksi tehdä konseptialbumin mutta lähdimmekin toiseen suuntaan ja päädyimme tähän. — Olen tutkinut paljon saadakseni kaikista parhaat laitteet äänitystä varten. Bassosoundin voi sanoa määrittelevän kuolemaa. Olemme myös tehneet paljon rumpujen eteen ja antaneet Donnielle todella paljon tilaa revitellä. Ja Eric kuulostaa luonnollisesti elämää suuremmalta.” -Joey DeMaio

The Lord of Steel (Entinen Hammer of the Gods) -viestiketju foorumilla
Manowar julkaisi uuden kappaleen – tässä on El Gringo
Manowarin uusi kappale El Gringo -elokuvan tunnusmusiikiksi
Expendable – MANOWAR-räjähdys 2012, näyte uudelta levyltä