Manowarin uusi kappale myöhästyi

Manowar 2011 Guido Karp

Manowar ja Metal Hammer -lehti aloittivat laajan yhteistyön Englannissa bändin julkistaessa heinäkuussa kuusi keikkaa Iso-Britanniaan ja Englantiin marraskuulle 2011. Keikkojen liput tulivat ensiksi myyntiin ainoastaan Metal Hammerin nettikauppaan, jossa niitä myytiin noin 50 punnan hinnalla. Metal Hammerin nettikaupassa yksinoikeudella yli kuukauden myynnissä olleet liput olivat osa pakettia, joka sisälsi myös Metal Hammerin 25-vuotisjuhlanumeron, uuden version Battle Hymns -levystä ja latausoikeuden uuteen Manowar-kappaleeseen.

Battle Hymns 2011 Special Edition, Metal Hammerin 25-vuotisjuhlanumero ja uusi kappale oli tarkoitus julkaista lokakuun puolivälissä, mutta toisin kävi – uutta kappaletta ei koskaan toimitettu lippunsa Metal Hammerin kautta ostaneille sotureille. Metal Hammerilla oli myös paljon toimitusongelmia keikkalippujen kanssa, jonka seurauksena ihmiset joutuivat tekemään erilaisia järjestelyjä niiden poimimiseksi esimerkiksi keikkapaikkojen lippupisteiltä. Manowarin virallisella foorumilla, muilla musiikkifoorumeilla ja Metal Hammerin nettisivuston uutisten kommenteissa kymmenet ihmiset ilmaisivat tyytymättömyytensä lippupakettien toimitusta kohtaan ja jopa keikkojen jonoissa solvattiin yhdessä Metal Hammerin toimintaa kovaan ääneen. Typerän tilanteesta tekee se, että varsinaiset keikkaliput olisi voitu toimittaa jo kuukausia aikaisemmin, vaikka Battle Hymnsin erikoisversion, lehden ja uuden kappaleen julkaisu olisikin tapahtunut vasta lokakuussa, mutta niin ei toimittu.

Lokakuu tuli ja meni, eikä Manowarin uudesta kappaleesta kuulunut mitään – ei latausohjeita, ei ilmoitusta tilanteesta, ei virallista tiedotetta, ei syitä myöhästymiselle, joka johti ikävään tilanteeseen, koska lipunostajat olivat maksaneet siitä selvää rahaa. Nyt Magic Circle Music on kuitenkin vihdoin lähettänyt tiedotteen asiasta kaikille Metal Hammerin nettisivujen kautta lippunsa ostaneille ja pahoitellut tilannetta. Alla lainaus viestistä.

”– Kiertueharjoitukset veivät valitettavasti  niin paljon aikaa, että emme ehtineet saada uutta kappaletta valmiiksi omalla laatutasollamme ennen lähtöä Eurooppaan.

Me emme ole koskaan uhranneet laatuamme emmekä antaneet faneillemme mitään keskeneräistä – emmekä ikinä tule tekemään niin! Kappale toimitetaan heti sen valmistuttua. Tämä uusi kappale ja koko uusi levy tulee jälleen kerran olemaan todellista, naamat sulattavaa metallia. –”

Hyvitelläkseen tilannetta levy-yhtiö toimitti sähköpostin mukana suuriresoluutioisen, laadukkaan kuvan Manowarin Lontoon keikalta, jonka on ottanut maailmalla tunnustusta saanut ammativalokuvaaja Guido Karp. Luultavasti Dark Avengerin hämyisät tunnelmat vangitseva kuva on yllä uutiskuvana pienessä koossa.

Toivottavasti Manowar palaa studioon välittömästi Battle Hymns -kiertueen viimeisen keikan jälkeen ensi viikolla ja kappale toimitetaan täydellä, Manowarin korkealla laatutasolla työstettynä mahdollisimman pian. Magic Circle Music ei ole kommentoinut, tuleeko kappale myyntiin esimerkiksi sinkkuna tai alkaako levy-yhtiön Metal On Demand -latauspalvelu myydä sitä digitaalisessa muodossa. Kappaleen nimestä ei myöskään ole julkaistu virallista tiedotetta, eikä ole täysin varmaa, onko tuleva levy jo monta vuotta odotettu Hammer of the Gods vai jokin muu. Manowar pyrkii saamaan levyn valmiiksi kesäkuun 2012 alkuun mennessä, jolloin bändi suuntaa Euroopan suurille festivaaleille.

Manowar Finland – Foorumi – Hammer of the Gods
Manowar Finland – Uutiset – Näyte uudesta Manowar-kappaleesta
Manowar Finland – Uutiset – Battle Hymns MMXI -levyn erikoisversio
Guido Karpin kotisivut