Manowar Forces of Metal -festivaalille Hollantiin

Forces of Metal 2012 Manowar

Vaikka Manowarin marraskuussa jatkuva Battle Hymns MMXI/2011 -kiertue Iso-Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa on vasta tulossa, bändi on julkistanut jo toisen keikkansa kesälle 2012. Joey DeMaio ilmoitti Manowarin esiintymisestä Forces of Metal -festivaalilla Manowarin virallisen Facebook-sivun kautta viestillä:

”Joey täällä, Manoel ja minä olemme Amsterdamissa. Allekirjoitimme juuri sopimuksen Manowarin esiintymisestä Hollannin uusimman kovan heavy metal -festivaalin Forces of Metalin pääesiintyjänä. Me aiomme halkaista maan ja tuoda Hollannin takaisin todellisen metallin kunnian päivien aikoihin Dynamo-festivaalin hengessä – mutta kuitenkin suurempana ja parempana. Hail and Kill, nähdään kesäkuussa 2012!!!!!!!!”

Manowar on esiintynyt Hollannissa kahdesti viimeisen kahden vuoden aikana; ensin tammikuussa 2010 osana Death To Infidels -kiertuetta ja sitten huhtikuussa 2011 Battle Hymns -kiertueen nimissä. Näitä kahta keikkaa edelsi kahdeksan vuoden keikkatauko Manowarin soitettua Warriors of the World -kiertueella Hollannissa joulukuussa 2002. Edellisen Hollannin festivaalikeikkansa Manowar soitti legendaarisella Dynamo Open Air -festivaalilla vuonna 1999, jolloin festivaalin muuhun kattaukseen kuului mm. System of a Down, Sodom ja Metallica.

Manowar Forces of Metal 2012

Kaksipäiväinen Forces of Metal järjestetään kesäkuun 8. ja 9. päivä 2012 Eerselin kaupungissa, E3-nimisellä rannalla. Eersel sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Brysselistä ja Amsterdamista. Manowar soittaa festivaalin ensimmäisen päivän, perjantain, pääesiintyjänä. Forces of Metal ilmoitti ensimmäiset esiintyjänsä vasta hetki sitten. Muuhun bändikattaukseen kuuluu mm. Kamelot, Edguy, Steelheart, Symfonia ja Dark Funeral. Festivaalilla soittaa yhteensä 30 bändiä kolmella eri lavalla. Forces of Metal ilmoitti ensimmäisen bändijulkistuksessaan yhden päivän lippujen kustantavan 65 euroa ja kahden päivän lippujen 99 euroa ostettuna ennen vuodenvaihdetta. 1. tammikuuta alkaen liput kustantavat 75 ja 120 euroa. Jostain syystä lippujen hintatiedot kuitenkin poistettiin festivaalin sivulta. Ennakkolipunmyynti alkaa lokakuussa.

Joey DeMaio on ilmoittanut AtlasJams-verkkolehden haastattelussa Manowarin julkaisevan uuden albumin kesällä 2012 ja kiertävän sen nimissä. Forces of Metalin lisäksi Manowar on kiinnitetty tasan kuukautta myöhemmin pidettävälle Getaway Rock -festivaalille Ruotsiin. Getaway Rock on järjestetty kahdesti aiemmin.

Alla video Manowarin keikalta Dynamosta vuodelta 1999:

Forces of Metal Festival
AtlasJams – MANOWAR Fans slaying Atlas Jams servers!
Manowar Finland – Kiertue
Manowar Finland – Foorumi – Keikat kesällä 2012