Näyte uudesta Manowar-kappaleesta

Manowar julkisti heinäkuussa kuuden keikan mittaisen kiertueen Iso-Britanniaan ja Irlantiin marraskuulle 2011. Liput tulivat ensiksi myyntiin vain ja ainoastaan Metal Hammer -lehden Internet-sivuille. Metal Hammer toimi Manowarin yhteistyökumppanina kiertueen julkistuksessa ja sen markkinoimisessa julkaisten yksinoikeudella kiertueen viralliset julkistusvideot, joissa Joey DeMaio kertoo tulevasta ukkosmyrksystä.

Metal Hammerin kautta myyntiin tulleet liput eivät sisällä vain etuoikeutta todistaa maailman kaikkien aikojen kovaäänisimmän bändin armotonta esikoisalbumin juhlashow’ta, vaan keikkalipun lisäksi fanit saavat Metal Hammerin 25-vuotisjuhlanumeron, joka sisältää yksinoikeusartikkelin Manowarin Battle Hymns MMXI/2011 -levyn luomisesta, levyn erikoisversion neljällä ennenjulkaisemattomalla live-kappaleella kevään 2011 kiertueelta ja latausoikeuden täysin uuteen Manowar-kappaleeseen.

Kaikki viittaa siihen, että uusi, vielä nimeämätön kappale olisi esisoittoa Manowar-fanien jo kauan odottamalle Hammer of the Gods -levylle. Sanatarkasti bändi ei ole kuitenkaan vahvistanut tätä, puhe on ollut vain ennenjulkaisemattomasta kappaleesta. Hammer of the Godsin varsinaisesta julkaisuajankohdasta ei ole varmaa tietoa ja sen tekeminen on venynyt todella pitkäksi, sillä ensimmäiset tiedot uusien kappaleiden äänityksistä tulivat jo syyskuussa 2009. Joey on ilmoittanut levyn myöhästymiseksi Manowarin ensimmäisen levyn rumpalin Donnie Hamzikin paluun, jonka vuoksi kaikki jo kirjoitettu materiaali oli unohdettava ja työ aloitettava täysin puhtaalta pöydältä. Manowar uutisoi keväällä menevänsä studioon heti huhtikuussa loppuneen Battle Hymns 2011 -kiertueen jälkeen, mutta asiasta ei koskaan kuultu sen enempää – ei edes Facebook-päivitysten tai Youtube-videoiden muodossa. Nyt Manowar on kuitenkin ilmoittanut palaavansa studioon heti marraskuun keikkojen jälkeen viimeistelläkseen uuden levyn.

Uusi kappale julkaistaan ladattavaksi lokakuun puolivälissä, mutta levyn julkaisuajankohta on vielä pimennossa.

Alla lyhyt ja rumpuihin keskittyvä näyte Manowarin uudesta kappaleesta:

Manowar Finland – Foorumi – Hammer of the Gods
Manowar Finland – Foorumi – Manowar kiertää Englantia marraskuussa
Manowar Finland – Uutiset – Joey DeMaio kertoo videolla Hammer of the Godsin tilanteesta