Manowar valloittaa Iso-Britannian ja Irlannin marraskuussa

Manowar Iso-Britannia, Irlanti, 2011

Manowar soitti ensimmäisen keikkansa Englannissa yli 16 vuoteen maaliskuussa 2011 osana Battle Hymns -kiertuetta. Noin kolmituhatpäinen soturijoukko todisti Birminghamissäupeaa keikkaa, jonka aikana bändi soitti kiertueen teeman mukaisesti koko esikoisalbuminsa ja jatkoi sen jälkeen useilla hittikappaleilla. Birminghamin keikalla tunnelma oli uskomaton, koska englantilaiset eivät olleet päässeet todistamaan maailman kovinta heavy metal -bändiä tositilanteessa moneen vuoteen. Englantilaisten lisäksi keikalla oli faneja yli 20 eri maasta ja todella monia paikallisia keikkajärjestäjiä, jotka arvioivat Manowaria ja kiinnostustaan bändin järjestämiseen oikealle kiertueelle. Jälkikäteen lehdistö ylisti Manowaria kaikin mahdollisin tavoin.

Nyt metallin kuninkaat ovat julkistaneet todellisen paluunsa kuuden keikan voimin marraskuulle 2011. Manowar valloittaa koko Iso-Britannian ja Irlannin seuraavasti:

2011-11-01 – O2 Academy, Glasgow, Skotlanti
2011-11-04 – O2 Academy, Leeds, Englanti
2011-11-05 – O2 Academy Brixton, Lontoo, Englanti
2011-11-06 – The Great Hall, Cardiff, Wales
2011-11-09 – The Academy, Dublin, Irlanti
2011-11-10 – Mandella Hall, Belfast, Pohjois-Irlanti

Keikkapaikkoihin mahtuu seuraavat määrät katsojia yllä olevan keikkalistan mukaisessa järjestyksessä: 2 500, 2 700, 4 900, 1 500, 850 ja 900. Osa paikoista ei ole seisomapaikkoja, vaan esimerkiksi parvekkeella. Manowarin on siis mahdollista soittaa marraskuussa arviolta noin 12 000 henkilölle.

Suurimman mahdollisen huomion saamiseksi Manowar teki sopimuksen Metal Hammer -lehden kanssa, joka sai oikeuden julkistaa tiedon kiertueesta kaikkein ensimmäiseksi – jopa ennen Manowarin omia Internet-sivuja tai Facebook-profiilia. Metal Hammer julkisti ensin Joeyn ilmoitusvideon tulevien keikoista keskiviikkona ja loput, tarkat tiedot seuraavana päivänä – taas Joeyn ilmoittamana videokuvalla.

Keikkojen ennakkolipunmyynti alkaa yksinoikeudella Metal Hammer -lehden Internet-sivustolla perjantaina 22. heinäkuuta. Jokainen ennakkolipun ostanut saa seuraavat lahjat:

Battle Hymns 2011 -levyn erikoisversion, jossa on neljä bonuskappaletta
Metal Hammerin 25-vuotisjuhlanumeron
Latausoikeuden täysin uuteen Manowar-kappaleeseen tulevalta studioalbumilta

Katso täältä video, jossa Joey DeMaio julkistaa kiertueen.

Metal Hammer – ”Manowar: Full Dates Announced”
Official Metal Hammer Manowar Store
Manowar Finland – Foorumi – Manowar kiertää Englantia marraskuussa