Manowar Ruotsiin Getaway Rock -festivaalille kesällä 2012

Manowar Getaway Rock 2012

Perjantaina 8. heinäkuuta 2011 Ruotsin Gävlessä järjestettävällä Getaway Rock -festivaalilla hevikansa koki suuren yllätyksen Joey DeMaion astuessa lavalle ja ilmoittaessa Manowarin esiintyvän tasan vuoden kuluttua järjestettävän festivaalin pääesiintyjänä.

Manowar on esiintynyt festivaalilla Ruotsissa viimeksi vuonna 1999, mutta sen jälkeen vain sisähallikeikoilla, koska festivaalit eivät ole täyttäneet Manowarin laatuvaatimuksia faneille parhaan mahdollisen kokemuksen tarjoamisen saavuttamiseksi. Getaway Rockin järjestäjä on innoissaan saavutuksestaan kiinnittää Manowar ensi vuodelle ja niin mahdollistaa todellisen metallin paluun Ruotsin festivaaleille 12 vuoden jälkeen.

Joey DeMaion mukaan ruotsalaisten festivaalipromoottorien keskuudessa on ollut sota siitä, kuka pystyy ensimmäisenä järjestämään Manowarin paluun. Kyseessä on kaikki tai ei mitään; Manowar esiintyy vain täydellisissä puitteissa oman lavansa, äänentoistolaitteistonsa ja valojensa kanssa ja vannoo saavansa maan halkeilemaan voimalla ja mahdilla ensi vuoden festivaalilla. Joeyn mukaan yksikään soturi ei halua jäädä paitsi Getaway Rockin keikasta.

Getaway Rock järjestetään 5.-7. heinäkuuta 2012 Gävlessä, joka on noin 200 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Kyseessä on festivaalin kolmas tuleminen. Festivaalin Sign of the Hammer -niminen kolmen päivän lippu on ennakkomyynnissä 999 kruunun eli noin 110 euron hintaan Eventim-lippukaupassa. Oston yhteydessä hailandkill-koodia käyttäville luvataan yllätyslahja festivaalipaikalla.

Manowar ei ole vielä julkistanut muita keikkoja kesälle 2012. Vuosina 2007-2010 järjestetyn Magic Circle Festivalin kohtalosta ei ole mitään tietoa. Alkuvuoden Battle Hymns -kiertue taas jatkuu marraskuussa, jolloin Manowar soittaa useita keikkoja Englannissa. Tarkkoja keikkapäiviä tai -paikkoja ei ole vielä julkistettu, mutta Englannin valloitus on kuitenkin varmaa. Keikoista muissa maissa ei ole ollut virallisesti puhetta, mutta huhujen mukaan Manowar saattaisi esiintyä ainakin Unkarissa, Belgiassa ja Puolassa.

Alla yleisöstä kuvattu video Joeyn ilmoituksesta tämän kesän festivaalilla:

Getaway Rock -kotisivut
Festivaalin liput Eventim-lippukaupassa
Manowarin virallinen uutinen
Manowar Finland – Foorumi – Keikat kesällä 2012