Manowar omisti Gates of Valhallan Scottin muistolle

Scott Columbus

Manowarin pitkäaikaisin rumpali Scott Columbus astui Valhallan porteista sisään maanantaina 4. huhtikuuta 2011 54 vuoden iässä.

Ensimmäisinä Scottin kuolemasta ilmoittivat hänen tyttöystävänsä ja Manowarin entinen kitaristi ja Scottin hyvä ystävä Ross the Boss. Scottin lapset perustivat myös Facebook-yhteisön, jonka kautta kaikki voivat muistella Scottia. Virallinen kuolinilmoitus julkaistiin sunnuntaina 10. huhtikuuta Scottin ja hänen perheensä kotikaupungin Syracusen The Post-Standard -lehdessä. Kuolinilmoituksessa Scottia kuvaillaan tarkaksi ja täydellisyyteen pyrkineeksi henkilöksi, jonka taitavat kädet auttoivat häntä koko talonsa remontoimisessa. Scott oli todella innokas amerikkalaisen jalkapallojoukkue Philadelphia Eaglesin fani, ja hänet tullaan aina muistamaan nokkeluudestaan, eläväisestä persoonastaan ja rakastamisestaan koko sydämellään. Scott kuoli ennen hänen vanhempiaan ja sisaruksiaan. Kuolinilmoituksessa ilmoitetaan myös, että hautajaiset ovat yksityiset.

Scottin tytär on ilmoittanut Facebookissa, että heidän perheensä on saanut paljon kyselyjä Scottin kuolinsyytä koskien, ja he ovat tietoisia liikkeellä olevista huhuista, mutta haluavat pitää syyn yksityisenä.

Facebookissa vietettiin sunnuntai-iltana Scottin muistohetkeä, jolloin ihmiset levittivät sanaa edesmenneestä kuninkaasta.

Manowar puolestaan julkaisi heti kuoleman jälkeen tiedotteen, jossa he ilmoittavat Scottin olleen harvinainen lahjakkuus ja persoona, isä, ystävä ja metalliveli. Kaikki hienot yhdessä vietetyt hetket studiolla, kodeissaan ja kiertueilla ovat kiillotettuina heidän sydämissään ikuisesti.

Manowarin Battle Hymns -kiertue jatkui vielä kahden keikan verran Scottin poismenon jälkeen, ensin perjantaina 8. päivä Hollannin Kerkradessa ja sitten kiertueen viimeisen keikan merkeissä Espanjan Madridissa sunnuntaina 10. päivä. Manowar esitti molemmilla keikoilla Gates of Valhallan Scottin muistoksi. Se oli ollut yksi hänen suosikkikappaleistaan. Joey sanoi myös muutaman sanan ja ilmoitti kaikkien Internetissä liikkuvien Scottin kuolinsyytä koskevien huhujen olevan potaskaa. Etenkin Joeylle ja Ericille teki todella tiukkaa esittää Gates of Valhallaa kuolleen veljen muistolle, joka näkyi kärsivinä ilmeinä ja kyynelinä.

Manowar Finlandin oma soturi Marko Työranta (Damien_Wb) loihti mahtavan runon Scott Columbuksen kunniaksi, joka käännettiin foorumilla yhteisvoimin englanniksi ja välitettiin Scottin perheelle, joka esitti todella lämpimät kiitokset. Lue Markon runo foorumilta alla olevan linkin takaa.

Alla Joeyn Scottille pitämä muistopuhe Kerkradesta ja Gates of Valhallan tunteikas veto Madridista:

Manowar Finland – Foorumi – Muisto Scott Columbuksesta
Manowar Finland – Foorumi – Scott Columbus kuollut
Manowar Finland – Foorumi – Scott Columbus on kuollut – lepää rauhassa kuningas
Scott Columbus Obituary: View Scott Columbus’s Obituary by Syracuse Post Standard
Facebook – Remembering Scott Columbus
Manowar.com, ”Scott Columbus, Rest In Peace”