Manowar ja D.A.S. Audio solmivat yhteistyösopimuksen

Manowar backline DAS AUDIO
Manowarin backline ennen talven 2010 kiertuetta Saksassa ja Hollannissa

Manowar – bändi, jonka tiedetään aina tarjoavan parasta mahdollista laatua faneilleen – on ottanut uuden askeleen ja solminut yhteistyösopimuksen espanjalaisen äänitekniikkaan erikoistuneen pioneeriyrityksen D.A.S. Audion kanssa.

Joey DeMaio kommentoi yhteistyösopimusta seuraavasti: ”Tämä liitto syntyi meidän yhteisestä halustamme luoda uudet normit livesoundille osoittaen, että se voi olla yhtä aikaa helvettiä kovaäänisempi ja kristallinkirkas.”

Manowar soitti ensimmäisen keikkansa D.A.S. Audion PA-kalustolla Battle Hymns 2011 -kiertueen toisella keikalla Yhdysvaltojen Ohion Clevelandissa, jonne äänilaitteisto tuotiin rahtilaivakuljetuksella Espanjasta. Keikan jälkeen Joey ilmoitti PA:n olleen kaikista mahtavain äänijärjestelmä, jota hän on koskaan käyttänyt, ja että D.A.S. Audion sitoutuminen täydellisyyteen on vailla vertaa. Manowarin ja D.A.S. Audion yhteistyö alkoi Battle Hymns 2011 -kiertueella Manowarin soittaessa yksinoikeudella yrityksen uudella Aero Series 2 -äänijärjestelmällä.

Manowarin ääniteknikko Jeff Hairin mukaan Joey DeMaiosta tulee D.A.S. Audion puhemies. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Joey ja D.A.S. Audio voivat järjestää ennen Manowarin keikkoja esittelytilaisuuksia, joihin kutsutaan paikallisia keikkapromoottoreita, ääniteknikkoja ja muita musiikkialan erikoisosaajia, joille esitellään espanjalaisen yrityksen tuotteita. Yhteistyösopimuksen myötä Manowar käyttää D.A.S. Audion PA-kalustoa aina sen ollessa mahdollista. Jokaisella keikalla ei kuitenkaan nautita parhaasta mahdollisesta äänentoistokokemuksesta, sillä esimerkiksi juuri loppuneen kiertueen kahdella keikalla Ruotsissa käytettiin paikallista, joskin tuplattua, äänikalustoa, koska uuden yhteistyösopimuksen mahdollistamia välineitä ei olisi voitu kuljettaa paikalle ajoissa kiertueen tiukan aikataulun vuoksi.

D.A.S. Audio on perustettu Espanjassa 70-luvun alkupuolella. Melkein 40 vuoden jälkeen yritys on saanut hyvän maineen musiikkialalla ja se tunnetaan erityisesti laadukkaista tuotteistaan ja halustaan palvella asiakkaitaan rakentamalla äänilaitteita millaiseen tarkoitukseen tahansa. D.A.S. Audion jättimäinen 24 000 neliömetrin kokoinen päämaja on Valenciassa Espanjassa, jossa se on osana Espanjan suurinta ja Euroopan toiseksi suurinta teollisuusaluetta. D.A.S. Audiolla on jakelijoita maailman jokaisessa kolkassa, ja yrityksen poikkeuksellinen asiakaspalvelu on tunnettu pitkäkestoisesta ja asiantuntevasta palvelusta, teknisestä koulutuksesta ja pitkistä yhteistyösuhteista. Yritys on sijoittunut alansa kärkikastiin ja kilpailee erikoisosaamisellaan ryhtyen aina vain haastavampiin projekteihin ja tuottaen uusia tuotteita tyydyttääkseen äänenvahvistusalan kaiken aikaa muuttuvat tarpeet.

Alla kolme videota, joista ensimmäisessä on pätkä Joeysta soittamassa bassoaan Saksan Frankfurtin Musikmesse-tapahtuman aikana suljettujen ovien takana järjestetyn D.A.S. Audion esittelytilaisuuden aikana, jossa Manowar soitti noin 40 minuuttia. Toisella videolla on lyhyt näyte Death Tone -kappaleesta Manowarin keikalta Englannista kuvattuna parven kaiteeseen kiinnitetyllä kameralla, jonka kuvamateraali huomattiin jälkikäteen täysin käyttökelvottomaksi äänenpaineen aiheuttaman tärinän vuoksi. Kolmas video on D.A.S. Audion kuuden minuutin mittainen mielenkiintoinen yritysesittelyvideo.

Linkin takaa löytyy Manowar Finlandin viimeisimmän keikkaraportin kappale Manowarin uudesta äänentoistokalustosta: D.A.S. Audio – järisyttävää täydellisyyttä.

Manowar.com, ”MANOWAR & MAGIC CIRCLE MUSIC PARTNER WITH D.A.S. AUDIO S.A., MASTERS IN SOUND REPRODUCTION – AT WORLDS BIGGEST MUSIC FAIR”
D.A.S. Audion kotisivut