Göteborgin kolmas keikka peruttu

Manowar julkisti paluunsa Ruotsiin torstaina 20. tammikuuta osana Battle Hymns 2011 -kiertuetta. Aluksi julkistettiin vain yksi keikka 1 100 soturia vetävälle Trädgårn-klubille Göteborgiin, tiistaille 29. maaliskuuta. Keikan liput tulivat myyntiin seuraavana maanantaina ja ne myytiin loppuun 24 tunnin kuluessa, jonka vuoksi Manowar julkisti toisen keikan seuraavalle päivälle samaan paikkaan. Keskiviikon eli toisen keikan liput tulivat heti myyntiin, mutta ne myytiin loppuun vasta 27. helmikuuta – eli 22 päivää pidemmässä ajassa kuin ensimmäinen keikka. Välittömästi toisen keikan loppuunmyynnin jälkeen Manowar vahvisti kolmannen keikan – taas seuraavalle päivälle. Kolmannen keikan – eli torstain 31.03. – lippuja ei myyty koskaan loppuun.

Tiistaina 15. maaliskuuta – eli tasan kaksi viikkoa ennen ensimmäistä Manowarin Ruotsin keikkaa – keikkojen järjestävä taho PK Music otti yhteyttä sähköpostitse Göteborgin ensimmäiselle keikalle lipun ostaneisiin sotureihin. Sähköpostissa PK Music kertoi myyneensä hieman liikaa lippuja Manowarin ensimmäiselle keikalle kolmesta johtuen Manowarin suuresta lavakalustosta. PK Music tarjosi mahdollisuutta vaihtaa ensimmäisen keikan lipun kolmannelle keikalle, jonka lisäksi hyvityksenä olisi ollut lippu The Hauntedin keikalle samaan paikkaan huhtikuun puolen välin aikaan.

Reipasta viikkoa myöhemmin, keskiviikkona 23. maaliskuuta, PK Music ilmoitti Internet-sivuillaan, että Manowarin kolmas Göteborgin keikka – torstai 31. maaliskuuta – on peruttu. Syyksi PK Music ilmoitti lyhykäisessä tiedotteessaan Manowarin muuttuneen kiertueaikataulun, jonka vuoksi bändin on lähdettävä Ruotsista aiemmin. Keikan perumisen vuoksi kaikki lipun torstaille ostaneet voivat osallistua keskiviikon keikkaan ilman lisäkustannuksia.

PK Musicin sähköpostiyhteydenotto ja myöhemmin tapahtunut tiedotus antavat tilanteesta hieman toisen kuvan, kuin virallisissa tiedotteissa on ilmoitettu. Lippujen vaihtaminen tiistailta torstaille Manowarin valtavan lavakaluston vuoksi ei kuulosta uskottavalta, koska toki järjestäjällä on alkujaankin ollut tiedossa tilavaatimukset maailman kovaäänisimmän heavy metal -bändin konsertolle. Vastaamattoman kysymyksen myös herättää se, miksei keskiviikon keikan lipun ostaneille tarjottu mahdollisuutta vaihtaa lippunsa torstaille – ensimmäinen ja toinen ilta oli kumpainenkin nimittäin myyty loppuun samalla tavalla. Manowarin kiertueaikataulun yhtäkkinen muutos tuntuu myös kummalta, koska Göteborgin kolmannen keikan, torstain, ja Battle Hymns -kiertueen seuraavan keikan, eli lauantain riemujuhlan Portugalin Lissabonissa, välille ei ole lisätty muita keikkoja. Viimeisenä on myös hyvä huomioida se, että vaikka kaksi ensimmäistä keikkaa myytiin loppuun, niin kolmannelle keikalle lipun ostaneet voivat kuitenkin tulla paikalle toisena iltana – heitä ei siis liene kovin paljoa. Olisiko koko jupakassa kyse siitä, että kolmannelle illalle ei ollut myyty tarpeeksi lippuja? Tämä on toki vain tilannetta kummastelevaa arvailua.

Viimeksi Manowar perui keikkojaan syksyllä 2010, jolloin bändin oli tarkoitus ensin syyskuussa soittaa Ukrainan Global East Festival -tapahtuman pääesiintyjänä ja samalla ensimmäistä kertaa koskaan Ukrainassa ja aloittaa marraskuussa Battle Hymns -kiertue Kolumbian Bogotasta. Molemmat keikat peruttiin mystisesti ja Ukraina jopa kahteen kertaan. Asiasta lisää uutislinkeistä alla.

Manowar ei ole kommentoinut tilannetta sosiaalisen median tai virallisen Internet-sivustonsa kautta millään tavalla.

Todellista metallia todistetaan kuitenkin kahtena täpötäytenä iltana Ruotsissa. Keikoista tullee erityisiä etenkin keikkapaikka Trädgårnin todella pienen koon vuoksi; 1 100 katsojaa kerrallaan vetävä klubi on jopa Tampereen Pakkahuonetta pienempi konsertointipaikka.Tässä hyvin havainnollistava kuva.

PK Music – ENDAST TVÅ MANOWAR-GIG I GÖTEBORG
Manowar Finland – Foorumi – Battle Hymns 2011 -kiertue
Manowar Finland – Uutiset – Ukrainan ensiesiintyminen peruttu
Manowar Finland – Uutiset – Ukraina ei luovuttanut – Manowar soittaa sittenkin!
Manowar Finland – Uutiset – Battle Hymns -kiertue alkaa marraskuussa!
Manowar Finland – Uutiset – Manowarin Bogotan-keikka peruttu