Battle Hymns -kiertue alkoi Yhdysvalloista

Manowar Battle Hymns 2011 MMXI USA
Joey ja kuolemattomien armeija kiertueen ensimmäisellä keikalla Worcesterissa

Manowarin Battle Hymns -kiertue alkoi lauantaina 5. maaliskuuta Yhdysvaltojen Massachusettsin osavaltiosta, Worcesterin kaupungista. Worcesterissa keikkapaikka The Palladiumin kapasiteetti oli reipas 2 100 katsojaa, joskaan kaikkia lippuja ei ollut myyty loppuun ainakaan ennakkoon. Viikkoa myöhemmin todellista metallia kuultiin Ohion Clevelandissa, jossa Manowar soitti kaksi peräkkäistä iltaa 1 800 soturia vetävällä The Agora -klubilla. Ainakin jälkimmäinen ilta oli loppuunmyyty.

Kiertueen ensimmäisen keikan settilista oli seuraava:

Manowar / Death Tone / Metal Daze / Fast Taker / Shell Shock / Dark Avenger / Battle Hymn / Sun of Death (kitarasoolo) / Brothers of Metal / Blood of My Enemies / Thor / Kings of Metal / Hertz aus Stahl / William’s Tale / Warriors of the World / Hail And Kill / House of Death / Hand of Doom / Thunder in the Sky / The Power / Joeyn puhe / Black Wind, Fire & Steel

Clevelandin ensimmäiselle keikalle House of Death vaihtui King of Kingsiksi. Jälkimmäisellä keikalla puolestaan settilista koki mittavan muutoksen kuuden kappaleen vaihtuessa, kun Thunder In the Sky, House of Death, Thor, Herz Aus Stahl ja Blood of My Enemies korvattiin Kill With Power, Fighting the World, Sons of Odin, The Gods Made Heavy Metal, Call To Arms ja Let the Gods Decide -joukkiolla. Clevelandin jälkimmäisellä keikalla ei siis kuultu Herz Aus Stahlia, vaikka Manowar ilmoitti aiemmin esittävänsä sen jokaisella keikalla poismenneen kääntäjän kunniaksi. Worcesterissa Eric lauloi Herz Aus Stahlin pääosin saksaksi, mutta lopetti sen englanniksi yleisön voimakkaan laulun mukana. Clevelandin ensimmäisellä keikalla kappale kuultiin miltei kokonaan englanniksi.

Raporttien mukaan Worcesterin keikalla oli ollut pieniä ääniongelmia ylä-äänten jäädessä taka-alalle. Clevelandissa tilanne oli kuitenkin toinen, sillä Manowar oli aiempien lupaustensa mukaan toimittanut paikalle täysin oman PA-kalustonsa, joka kuljetettiin laivarahdilla Espanjasta. Clevelandin keikkojen soundi oli kirkas ja järisyttävän kova; Manowar tarjosi siis parasta A-laatua faneilleen. Koko bändin suorituksia kehuttiin todella paljon, mutta erityisesti Eric ja Donnie saivat kunniaa osakseen. Ericin ääni oli paikalla olleiden mukaan teräksisessä kunnossa ja Donnie hallitsi rumputoimintaa varmalla kädellä lisäten pieniä omia tulkintojaan sinne tänne. Worcesterissa Joey lopetti soittamisen Kings of Metalin aikana, koska yleisösurffaaminen kävi liian kovaksi ja ihmiset meinasivat loukkaantua. Puhuttelun jälkeen bändi kuitenkin soitti kappaleen. Clevelandissa myös sattui ja tapahtui ennen kuin Manowar oli edes saapunut keikkapaikalle: kiertuehenkilökunnan kokeillessa Espanjasta tuotua äänikalustoa keikkapaikan ja lähikortteleiden sähköt menivät poikki ja sähkölinjat vioittuivat niin, että Manowarin oli pakko tilata sähkögeneraattoreita, jotta keikat voitiin soittaa.

Alla fanin kuvaama keikkavideokooste Clevelandista, jossa on fanien tunnelmia, keikan alku Manowarilla ja pätkät Battle Hymn, Fighting the World, Hail And Kill ja Warriors of the World United -kappaleista hyvällä äänenlaadulla ja kuvalla. Jälkimmäisellä videolla on Joeyn Worcesterissa pitämä puhe.

Manowar Finland – Foorumi – Battle Hymns 2011 -kiertue