Magic Circle Films haastettu oikeuteen 5 000 000 dollarista

Joey DeMaio Manowar

Toukokuussa 2010 nousi esille ikäviä syytöksiä Joey DeMaioa ja Magic Circle Films Internationalia kohtaan. Kalifornialaisen lakiyrityksille suunnatun The Courthouse News -uutissivuston kautta löytyi selkeä kanne Magic Circle Films Internationalille, jonka toimitusjohtajana toimii Joey DeMaio.

Alkuperäisestä .pdf-tiedostomuotoisesta kanteesta ilmenee varsin mielenkiintoinen tarina, jossa pääpahiksena toimi ”Joey de Majo”, jonka voidaan todella suurella todennäköisyydellä viittaavan Manowarin johtajabasistiin.

Vähintäänkin mielenkiintoinen tarina kuuluu seuraavasti:

Ammattivalokuvaaja Annie Bertram kuvasi vuoden 2009 lopulla Manowaria, jonka jälkeen hänet pyydettiin Saksan Hannoveriin neuvottelemaan ”laajemmasta yhteistyöstä” Joey DeMaion kanssa. Bertram luonnollisesti suostui ja saapui tapaamiseen tammikuun alkupuolella, jolloin Manowarin tiedetään olleen Saksassa Death To Infidels -kiertueen merkeissä.

Bertram tapasi ”Joeyn henkivartijan”, joka ohjasi hänet taksiin. Bertramin odotuksista huolimatta taksi ei ajanutkaan esimerkiksi toimistolle, vaan vei Bertramin ja ”henkivartijan” rähjäisellä alueella sijainneelle hotellille. Hotellilla Bertramia oli vastassa toinen ”henkivartija”, joka ohjasi hänet erääseen hotellin huoneista, jossa Joey DeMaio ”lymysi” muutaman muun kanssa. Tässä vaiheessa ensimmäinen ”henkivartijan” käskettiin poistua toisen jäädessä paikalle.

Bertram tiedusteli, miksi hänet oltiin tuotu hotellille, johon hänelle vastattiin, että hän oli ”velkaa” 25 000 dollaria Magic Circle Films Internationalille. Bertramin vaadittiin kirjoittamaan shekki rahasummasta välittömästi.

Bertram kysyi syytä ”velkaantumiselle”, johon hän sai vastaukseksi kuvien luvattoman levittelyn. Aiemmassa valokuvaussessiossa otetut kuvat oltiin kuulemma julkaistu kahdella suositulla Internet-sivustolla ilman lupaa. Bertram ei tiennyt kuvien levittelystä yhtään mitään ja pyysi tässä vaiheessa, että saisi lähteä huoneesta. Hänelle kuitenkin vastattiin, että saisi lähteä vasta kun olisi kirjoittanut pyydetyn shekin.

Shekin kirjoittamiselle ilmoitettiin ukaasiksi, että asiat muuttuisivat ”todella huonoiksi” hänelle, ja että hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: joko kirjoittaa shekki ja ”saada kaikki häviämään” tai joutua haastetuksi oikeuteen ”tavalla jota hän ei ole koskaan kokenut”, jonka jälkeen Joey DeMaio kommentoi asiaa sanomalla pitävänsä huolen, ettei Bertram ”olisi enää koskaan onnellinen”.

Bertram oli peloissaan tilanteesta, jonka aiheutumisesta hän ei tiennyt mitään. Hän kuitenkin pääsi poistumaan paikalta kirjoittamatta shekkiä.

Tilanne jatkui seuraavan kerran kaksi kuukautta myöhemmin maaliskuun lopussa, jolloin Bertram sai yhteydenoton kirjeitse Thurstonin lakikonttorista, joka kirjeen mukaan edusti Magic Circle Films Internationalia. Kirjeessä vaadittiin samaa 25 000 Amerikan dollaria.

Muutaman lakikonttoreiden välillä lähetetyn kirjeen jälkeen valokuvaaja Annie Bertram vaatii seuraavaa asianajajansa allekirjoittaman ja 7. toukokuuta 2010 päivätyn kanteen viimeisessä osassa:

Magic Circle Films Internationalin pitää myöntää, ettei Annie Bertram ole rikkonut kuvaussessiota koskenutta sopimusta, eikä häntä kohtaan täten voida nostaa kannetta, ja että Magic Circle Films Internationalin pitää maksaa 5 000 000 dollarin korvaus koko hässäkästä.

Tilanne on vähintäänkin mielenkiintoinen. Tämä kertomus on luonnollisesti vain valokuvaajan näkemys asiasta eikä se välttämättä pidä täysin paikkaansa. Toisaalta taas, mitä syitä hänellä olisi ollut valehdella tapahtumista? Tapahtumat kuitenkin kuulostavat todella järjettömiltä ja järjenvastaisilta.

Tilanne tuskin selviää tätä tarkemmin, eikä Magic Circle Films Internationalilta kannattane odottaa julkista vastausta tapahtuneeseen, saati Joey DeMaiolta.

Manowar Finland ei sano juuta eikä jaata asiaan, vaan toimii ainoastaan asian välittäjänä suomenkielellä. Asiaa pohdittakoon lisää keskustelualueen puolella.

Alla linkeissä The Hollywood Reporterin uutinen ja The Courthouse News -sivustolta löytyvä .pdf-muotoinen kanne.

The Hollywood Reporter, ”’Super bad’ heavy metal dispute could be lawsuit of the year”
The Courthouse News – PhotoShoot.pdf