Death To Infidels -maailmankiertue päättyi Espanjaan

Manowar Death To Infidels 2010

Manowar julkisti vuoden 2010 Death To Infidels -maailmankiertueensa loppusyksystä 2009. Tuolloin kiertueen ensimmäiset keikat vahvistettiin aivan alkuvuodelle Saksaan ja Hollantiin ja miltei vuoden päähän Ukrainaan. Tosin tuossa vaiheessa kiertue kantoi vielä nimeä Hammer of the Gods, joka luonnollisesti viittasi Manowarin tulevaan albumiin. Kiertueen nimi vaihdettiin Magic Circle Musicin henkilökunnan mukaan siksi, että ”mainosmateriaalit eivät olleet vielä valmiina uuden albumin teemalla”.

Tammi-helmikuussa 2010 Manowar soitti yhteensä yhdeksän keikkaa Saksassa ja yhden Hollannissa.

Keväällä Manowar perui äkillisesti syyskuisen Ukrainan esiintymisensä, mutta varmisti neljä keikkaa toukokuulle Etelä-Amerikkaan. Myöhemmin Manowar kuitenkin vahvisti Ukrainan keikan uudelleen ja vahvisti vielä kolme keikkaa Espanjaan.

Kesäkuussa Manowar soitti ensimmäistä kertaa Sonisphere-festivaaleilla Bulgariassa, Turkissa ja Romaniassa, joissa bändiä todisti monikymmentuhatpäinen yleisö jokaisessa maassa.

Heinäkuussa bändin matka vei Magic Circle Festivalin nimissä ensimmäistä kertaa Saksan ulkopuolelle, Sloveniaan, ja sen jälkeen viiden vuoden tauon jälkeen Tsekin Masters of Rock -festivaalin pääesiintyjäksi.

Kiertueen tuli loppua syyskuussa yhden Ukrainan ja kolmen Espanjan keikan merkeissä, mutta äkillisesti Manowar peruikin keikkansa ensin mainitussa maassa. Syyskuun toisena viikonloppuna bändi kuitenkin valloitti Espanjan Durangon, Madridin ja Barcelonan.

Death To Infidels -maailmankiertueen aikana Manowar vieraili yhteensä 11 eri maassa ja soitti niissä yhteensä 23 keikkaa.

Tässä videopätkä Barcelonan keikalta, sunnuntailta 12. syyskuuta:

Linkeissä muutamia valikoituja uutisia kiertueen tiimoilta.

Death To Infidels World Tour 2010 alkoi Saksan Leipzigista 
Ukrainan ensiesiintyminen peruttu 
Manowar kohtasi kritiikkiä Etelä-Amerikassa 
Viralliset fiilistelyvideot Etelä-Amerikasta 
Manowar valloitti Bulgarian, Romanian ja Turkin!