Ross the Boss muistelee Ronnie James Dioa

Ronnie James Dio

Manowarista vuonna 1988 lähtenyt kitaristi Ross ”The Boss” Friedman muistelee ehkä heavy metallin legendaarisimman laulajan poismenoa seuraavasti:

”Sunnuntai, toukokuun 16. päivä, oli todella surullinen koko musiikkimaailmalle. Me menetimme Ronnie Dion – mahtavan laulajan, kappaleentekijän, esiintyjän ja ihmispersoonan.

Ensimäiseksi haluan esittää syvimmät sympatiani Wendylle, Ronnien vaimolle ja managerille, ja heidän perheelleen.

Ronnie oli aina kaikista maailman ihmisistä, jotka haluaisi tavata, miellyttävin. Varmasti yksi kaikkien aikojen parhaimmista laulajista!

Minun Dio-tarinani menee niinkin kauas kuin vuoteen 1980, jolloin soitin Shakin’ Street -nimisessä bändissä. Me olimme lämmitteläjäbändinä Black Sabbathille Iso-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa. Kiertueen aikana Englannissa olin backstagella, jolloin Ronnie tuli luokseni ja esitteli itsensä minulle! Hän kertoi olevansa entisen bändini The Dictatorsin suuri fani ja että hän tiesi kaiken meistä ja New Yorkin rock-skenestä. En voinut uskoa sitä! Pääasia oli kuitenkin se, että Ronnie oli niin hyväntahtoinen, hienostunut ja mutkattoman rauhallinen. Tämän jälkeen hän kertoi minulle heidän teknikkonsa Dawk Stillwellin kanssa matkustavasta henkilöstä. Hänen nimensä oli Joey DeMaio ja hän soitti bassoa tavalla, johon kukaan muu ei kyennyt. Ronnie halusi minun tapaavan Joeyn. Noh, heti keskustelumme jälkeen hän esitteli minut Joeylle ja epäilenpä, että loppu on metallilhistoriaa!

Ronnie, lepää rauhassa veli.”

Alla Sean Carnage -sivuston videoraportti Ronnie James Dion muistotilaisuudesta, johon osallistui yli 1 200 metallipäätä.

Ross The Bossin kotisivut
YouTube.com, ”Dio’s HEAVY METAL FUNERAL”