Miksi Scott Columbus jätti Manowarin

Scott Columbus

Manowar soitti kesällä 2008 kahdella festivaalilla; heinäkuun alussa yli viisituntisen keikan Bulgarian Kaliakra Rock Festillä ja viikkoa myöhemmin kuusi ensimmäistä albumiaan Saksassa järjestetyllä Magic Circle Festivalilla. Tuolloin rumpuja takoi 90-luvun alusta ja The Triumph of Steel -albumilta  tuttu Rhino. Scott oli kadonnut, eikä Manowar kommentoinut virallisesti millään tavalla hänen lähtöään. Fanien keskuudessa liikkui huhu, että Scottin isä ja veli olisivat kuolleet lyhyen ajan sisällä, mutta varmistusta ei koskaan saatu.

Aika kului ja lopulta vuosi kääntyi uuteen. Keväällä 2009 Manowar ilmoitti debyyttialbumi Battle Hymnsin rumpalin Donnie Hamzikin palaavan Manowarin riveihin soittamaan kesäksi. Donnie kuitenkin jatkoi soittoaan vielä tänäkin vuonna, eikä loppua vieläkään näy.

Kaiken tämän ajan, eli vuoden 2008 keväästä eteenpäin, Manowarin taholta ei olla saatu virallista tiedotetta asioiden oikeasta kulusta. Myös Scott on pysynyt taka-alalla.

Muutama kuukausi sitten asia alkoi kuitenkin hieman selventyä, kun Ross the Boss Band vahvisti Scottin soittamaan muutaman keikan omiin riveihinsä tulevaksi kesäksi. Huhumylly alkoi, jotta mikä on Manowarin ja Scottin välinen tilanne. Scott kun sattui vielä viime viikkoihin asti olemaan listattuna rumpalina Manowarin virallisella nettisivulla ja Facebook-profiilissa. Nyt tiedot on kuitenkin poistettu kaikessa hiljaisuudessa.

Scott Columbus

Nyt Scottin virallinen tilanne on kuitenkin selvinnyt Classic Rock -julkaisun haastattelusta ”Miksi jätin Manowarin”.

Tiivistettynä Scott jätti Manowarin viimeistään huhtikuun 2008 aikaan, koska hänen ja Joeyn mielipiteet menivät ristiin. Asioista ei ilmeisesti saatu sopua, ja Scott katsoi parhaaksi jättää bändin. Scott kommentoi uraansa Manowarissa pitkäksi ja mahtavaksi, eikä hän kadu sitä; ”elämä vain jatkuu eteenpäin.” Scott ilmoittaa haastattelussa, ettei ole ollut studiossa ainakaan reippaaseen kahteen vuoteen. Hän ei myöskään tiedä, miksi Manowarin virallisilla Internet-sivuilla on ollut hänen kuvansa näin kauan.

Scott on pitänyt yhteyttä kaikkien vuosien ajan Rossiin, ja viime vuosien ajan erityisesti Ericiin. Rossin kanssa Scott ajautui yhteen, koska he ajattelivat, että olisi hienoa soittaa jotain yhdessä.

Scott erosi Manowarista kerran aiemminkin, vuonna 1990. Hän palasi Manowarin riveihin muutamaa vuotta myöhemmin, ja bändi jatkoi mahtavan The Triumph of Steelin jälkeen Scottin kanssa Louder Than Hellin merkeissä. Tuolloisen eron syyksi Manowarin riveistä ilmoitettiin, että Scottin poika oli pahasti sairas. Puhetta oli jopa leukemiasta. Tämän Scott kieltää haastattelussa, hänen poikansa ei koskaan ollut sairas. Suoraa syytä erolle Scott ei kuitenkaan anna.

Tällä hetkellä Scott puuhailee oman soolomateriaalinsa parissa. Scott aikoo julkaista lähitulevaisuudessa kokonaisen kappaleen tulevalta Instrumental-projektiltaan, jolla ei tulla kuulemaan laulua. Materiaalia on kassa tällä hetkellä 13 kappaleen verran.

Kesällä Scott keikkailee Ross the Boss Bandin kanssa, mm. elokuun kesäisellä Jalometalli-festivaalilla Suomen Oulussa.

Alla linkeissä Classic Rockin haastattelu, Scottin oma nettisivusto ja Manowar Finlandin viestiketju, jossa on jo ikuisuuden verran pohdittu Scottin ja Manowarin välistä tilannetta.

Classic Rock, ”Scott Columbus: Why I Left Manowar”
Scott Columbus
Manowar Finland – Foorumi – Missä Scott Columbus?