David Feinsteinin ja Magic Circle Musicin välit kireinä

Ronnie James Dion poismenon jälkeen Manowar päätti kunnioittaa metallijumalaa julkaisemalla tribuuttialbumin, jolla eri Magic Circle Musicin ja heidän tuntemansa yhtyeet soittavat Dion klassikkokappaleita.

Magic Circle Musicin julkaisutiedotteessa uudelle tribuuttilevylle ilmoitettiin, että Dion serkku, David ”Rock” Feinstein, olisi inspiroitunut ja kirjoittanut levyllä olevan Far Beyond -kappaleen juuri Diolle. Magic Circle Musicin tiedotetta kuitenkin seurasi Feinsteinin ilmoitus, että näin ei ole asian laita – Feinstein ei kirjoittanut kappaletta Diolle, eikä ole millään tavalla tekemisissä Magic Circle Musicin Dio-tribuuttialbumin kanssa.

Feinstein kirjoitti Far Beyond -kappaleen kahdeksan vuotta sitten, ja se julkaistiin Magic Circle Musicin kautta albumilla Third Wish. Mitä ilmeisemmin levy-yhtiö on ottanut kappaleen kysymättä Feinsteiniltä asiasta ja julkaissut sen osana Dio-kunnianosoitustaan.

Manowarin videovastaavan Neil Johnsonin mukaan David Feinsteinillä on ura ainoastaan Joey DeMaion vuoksi, koska hän henkilökohtaisesti otti Feinsteinin levy-yhtiönsä riveihin.

Alla Feinsteinin muokkaamaton haastattelu vuodelta 2002, jossa hän kertoo projektistaan, jota hän työsti erityisesti serkkunsa Dio mielessään. Videon oikealla puolella näkyy hänen väittämänsä kahdeksan vuotta myöhemmin.

Manowar.com, ”Magic Circle Music Present: ”Magic – A Tribute to Ronnie James Dio””
YouTube.com, ”David ”Rock” Feinstein Statement of Truth”
Blabbermouth.net, ”THE RODS Frontman Says He Will Not Contribute To MAGIC CIRCLE’s RONNIE JAMES DIO Tribute CD”