Manowarin kunnianosoitus Diolle nostatti myrskyn

Ehkä maailman legendaarisin heavy metal -laulaja Ronnie James Dio kuoli pitkän syöpätaistelun jälkeen toukokuussa 2010. Dion kuolemaa seurasi kymmenet ellei jopa sadat suruvalittelut suurien bändien tahoilta, jotka viilettivät ympäri Internetin laitumia muutaman viikon ajan. Bändit omistivat keikoillaan kappaleita Diolle ja jopa soittivat cover-vetoja hänen tunnetuimmista teoksistaan.

Manowar ja Magic Circle Music päättivät kunnioittaa Dion muistoa julkaisemalla kokonaisen levyllisen Dion kuuluisimmista kappaleista tehtyjä cover-vetoja. Uusi levy ei kuitenkaan saanut lämmintä vastaanottoa, vaan nostatti ukkosta lähentelevän kommenttimyrskyn ja Manowarin parjaamisen Internetin syövereissä. Negatiivinen suhtautuminen johtui siitä, että Magic Circle Musicin taholta ei saatu edes yhden sanan lausuntaa siitä, mihin Dio-albumin tuotot menisivät.

Metallilegendan vaimo Wendy Dio, joka ylläpitää Stand Up And Shout -syöpärahastoa, julkaisi tiedotteen, jonka mukaan ”niin kutsuttujen kunnianosoituslevyjen tuotot eivät mene syöpärahastolle, vaan bändien omiin taskuihin”, ja että ”bändit yrittävät tehdä rahaa Dion kuolemalla”.

Tätä seurasi Manowarin videoguru Neil Johnsonin henkilökohtainen vastaus tulehtuneeseen tilanteeseen, jonka mukaan Manowarin jäsenet tunsivat Ronnie James Dion jo kauan ennen kunnianosoituslevystä pahaa puhuvia. Johnsonin mukaan Ronnie ja Joey olivat todella läheiset ja hyvät ystävät, ja että cover-levy on tehty täysin Dion kunniaksi, eikä rahallisen voiton tavoittelemiseksi.

Neil Johnsonin lausunnosta kimmastuneena Wendy Dio julkaisi uuden lausunnon, jonka mukaan Ronnie ja Joey eivät olleet ystäviä, he vain tiesivät toisensa.

Myös Magic Circle Musicin ja David ”Rock” Feinsteinin välit kiristyivät, josta voi lukea alla olevan linkin kautta aiemmasta Manowar Finlandin uutisesta.

Tunteita herättäneen tilanteen viimeinen käänne oli se, että Dion poika Dan Padovana ilmoitti, että Joey DeMaio oli jo ennen projektia yhteydessä häneen levystä saatavien tuottojen tiimoilta. Danin mukaan Joey oli kysynyt häneltä minne rahat tulisi lahjoittaa, jotta ne käytettäisiin parhaiten, jolloin Dan oli neuvonut Joeya ohjaamaan rahat Dion miltein pelastaneelle M.D. Andersonin syöpäsairaalalle ja The Jimmy Fund -syöpärahastolle. Dan Padovana ilmoitti saaneensa maanantaina 21. kesäkuuta kopiot Magic Circle Musicin ja hänen suosittelemiensa lahjoituskohteiden välillä käydyistä sähköposteista, joissa asia oltiin hoidettu.

Mielenkiintoiseksi koko suuren sotkun tekee luonnollisesti se seikka, että mikseivät Manowar ja Magic Circle Music heti Dio-levyn julkistuksen yhteydessä ilmoittaneet tuottojen lahjoituskohteita. Neil Johnsonin mukaan Manowar valmistelee virallista tiedotetta.

Neil Johnson teki yhdessä Manowarin ja HolyHellin kanssa kolme videopätkää, jotka selventävät eri henkilöiden tuntemuksia, ajatuksia ja muistoja Ronnie James Diosta.

Alla kolmesta videosta ensimmäinen ja viimeinen, jotka todellakin ovat katsomisen arvoisia. Kiinnostuneet löytävät HolyHellin videon uutisen linkeistä.

Manowar Finland – Uutiset – David Feinsteinin ja Magic Circle Musicin välit kireinä
Blabbermouth.net, ”RONNIE JAMES DIO’s Son: ’I Am Gravely Disappointed With The Discourse Which Is Taking Place'”
YouTube.com, ”Ronnie James Dio Tribute – Manowar Pt.1 of 3”
YouTube.com, ”Ronnie James Dio Tribute – Manowar Pt.2 of 3”
YouTube.com, ”Ronnie James Dio Tribute – Manowar Pt.3 of 3”