Ukrainan ensiesiintyminen peruttu

Manowar Ukraina Global East Festival

Manowarin oli tarkoitus jylistä Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa järjestettävässä Global East Rock Festival -tapahtumassa syyskuun 4. päivänä 2010. Keikan oli tarkoitus olla Manowarin ensiesiintyminen Ukrainassa ja se vahvistettiin jo viime syksynä. Nyt kuitenkin Manowarin virallisilla nettisivuilla on tiedotettu, että keikka on peruttu.

Manowar.comin uutisessa asia on ilmaistu seuraavasti:

”Global East Rock Festival 2010:n järjestäjä Global Promotions on epäonnistunut täyttämään sopimuksenmukaiset velvollisuutensa ja niin tehnyt Manowarin esiintymisen mahdottomaksi.”

Lipun ostaneita kehotetaan ottamaan yhteys festivaalin järjestäjiin MySpace-sivuston kautta (linkki alla).

Manowarin ja tapahtumien järjestäjien välillä on ennenkin ollut ongelmia ja väärinkäsityksiä. Esimerkiksi vuoden 2007 kevään Demons, Dragons & Warriors -kiertueen Ateenan ja Moskovan keikat peruutettiin vain reipasta viikkoa aiemmin Manowarin taholta. Manowar vetosi silloinkin ongelmiin järjestäjien kanssa, joiden toimet tekivät esiintymiset mahdottomiksi. Molemmat keikat kuitenkin vahvistettiin uudestaan muutaman päivän kuluessa ja Manowar päästi infernaaliset desibelinsä PA-systeemien läpi alkuperäisen kiertuesuunnitelman mukaan molemmissa kaupungeissa.

Myös Suomessa on ollut ongelmia. Viime kesänä Manowar soitti Seinäjoella järjestetyllä Provinssirock-festivaalilla. Manowar oli kolmipäiväisen festivaalin lauantain pääesiintyjä. Huhujen mukaan Manowar ei ollut ollut tyytyväinen Provinssirockin järjestäjien tarjoamiin äänentoistolaitteisiin, jotka eivät olleet sopimuksenmukaisia. Herra DeMaio oli tuolloin ilmoittanut, että Manowar ei nouse lavalle lauantaina, jos paikalle ei saada parempaa laitteistoa. Asia saatiin kuitenkin sovittua ja edellisenä yönä Seinäjoelle rahdattiin usean rekan kuorma Suomen parhaita äänentoistolaitteita Helsingistä.
Täydellisesti Provinssirockin keikka ei kuitenkaan sujunut, sillä Manowarille tuli yllätyksenä luultua lyhyempi soittoaika, jonka seurauksena keikan suunniteltua settilistaa oli leikattava muutaman kappaleen verran. Myös soturien uskontunnustusta häirittiin, kun ilotulituksen ja The Crown And the Ringin aikana päälavalta katkaistiin virrat ja kappale jäi kesken, jotta toisella lavalla saatiin illan viimeinen keikka käyntiin.

Manowar.com, ” Announcement on Ukraine’s Global East Rock Festival 2010 ”
MySpace.com, ”Global East Rock Festival 2010”