Manowar palaa Bulgariaan – Sonisphere 2010!

Manowar Sonisphere Bulgaria 2010

Bulgarialaisten todellisen metallin puolustajien onneksi Manowar on juuri vahvistettu soittamaan Bulgarian Sonisphere-festivaalilla, joka järjestetään Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa 22. ja 23. päivä kesäkuuta 2010. Manowar on soittanut Bulgariassa kahdesti aiemmin; vuosien 2007 ja 2008 Kaliakra Rock -festivaalien pääesiintyjänä.

Sonisphere on jättimäinen musiikkitapahtuma, jonka järjestäjänä toimii Kilimanjaro Live. Sonispheren ideana on järjestää suuria musiikkifestivaaleja ympäri Eurooppaa ja tarjota sadoille tuhansille ihmisille järisyttävän hienoja ja todella kovilla nimillä varustettuja metallitapahtumia. Sonisphere-festivaaleja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Tuolloin monessa maassa pidetyn festivaalin pääesiintyjänä toimi amerikkalainen trash-legenda Metallica. Vuoden 2009 lopussa festivaalin järjestäjät vahvistivat sen jatkuvuuden vuodelle 2010, jonka kesänä musiikkitapahtumia tullaan järjestämään monissa maissa ja monipäiväisinä jättitapahtumina. Vuoden 2010 pääesiintyjät vaihtelevat paikoittain.

Suomessa Sonisphere järjestettiin vuonna 2009 Porin Kirjurinluodossa, jonne kerääntyi noin 60 000 metallipäätä todistamaan musiikin huumaa. Yksipäiväisen festivaalin isäntänä oli Metallica. Tänä vuonna Sonisphere järjestetään samassa paikassa elokuun alussa. Kaksipäiväisen festivaalin pääesiintyjät ovat HIM ja Iron Maiden.

Sonisphere 2010
Pori 2009

Tänä vuonna festivaalin järjestäjät ovat halunneet ilmiselvästi kasvattaa tapahtumaansa pidentämällä sitä muutamilla päivillä paikasta riippuen ja kiinnittämällä jättimäisiä kansainvälisiä nimiä soittajakaartiin. Metallica, Iron Maiden, Rammstein, Slayer, Megadeth ja Heaven & Hell lienevät suurimmat nimet. Manowarin kiinnitys Bulgariaan aiheuttaa kuitenkin hieman ihmetystä. Manowar ei ole tottunut soittamaan muussa kuin pääesiintyjän roolissa, eikä tällä kertaa ole kysymys siitä. Hauska on myös arvailla mitä mestari DeMaio mahtaa tuumia festivaalin pääesiintyjistä, Metallicasta ja Rammsteinista.

Tämän uutisen kirjoitushetkellä Bulgarian Sonispheren virallisia Internet-sivuja ei ole vielä avattu, mutta tilannetta voi seurata festivaalin yleisportaalista. Manowarin esiintymistä ei ole myöskään virallistettu Manowarin omien nettisivujen kautta, mutta virallisen House of Death -foorumin johtoporras on jo kiusoitellut asiasta.

Olisikohan tässä suomalaisillakin pieni tilaisuuden poikanen Manowarin kesäesiintymiselle? Suomen Sonisphere-festivaalin järjestäjät päivittivät Facebook-profiiliaan nimittäin seuraavalla tavalla eilen:
Ensi viikolla julkaistaan yksi esiintyjä lisää. Saa arvuutella että mikä!
Vielä lienee täysin turha innostua, mutta katsotaan mitä tuleman pitää. Ensi viikon tiedonantoa odotellessa.

Blabbermouth.net, ”METALLICA, HEAVEN & HELL, RAMMSTEIN, MANOWAR Confirmed For Bulgaria’s SONISPHERE”
Sonisphere Festivals 2010