Ross the Boss ja Scott Columbus Jalometallissa!

Jalometalli

Kyllä, suomalaisten kuolemattomien soturien kutsuhuudot ovat kuultu. Oulun Club Teatrialla jo useita kertoja järjestetty Jalometalli-festivaali on kiinnittänyt soittajakaartiinsa Manowarin klassikkokitaristin Ross the Bossin, joka rämpytti kitaraansa Manowarin riveissä aina esikoislevystä Kings of Metalliin asti.

Entistä mielenkiintoisemman Jalometallin kiinnityksestä tekee se seikka, että Scott Columbus on ilmoitettu takomaan rumpuja infernaalisella voimallaan.

Manowarin ja Scott Columbuksen tilanne on ollut mielenkiintoinen ja herättänyt paljon keskustelua ja kysymyksiä viime vuosina, joskaan viralliselta taholta ei ole vastauksia saatu. Columbus soitti viimeksi Manowarin riveissä vuoden 2007 kesän Magic Circle Festivalilla ja myöhemmin syksyllä samaisen festivaalin DVD:n julkaisubileissä. Sittemmin herran ja Manowarin rumpalitilanteesta ei ole kuulunut mitään virallista tietoa. Vuonna 2008 Manowarissa rumpuja takoi The Triumph of Steel -levyn rumpali Rhino ja sekä viime vuoden kesäkiertueen että tammikuun kahden viikon keikkaputken hoiti debyyttilevy Battle Hymnsin rumpali Donnie Hamzik.

Viime vuosien aikana Ross the Boss on keikkaillut enemmän ja vähemmän aktiivisesti ja julkaissut yhden levyn vuonna 2008, joka kantaa nimeä New Metal Leader. Uusi levy on huhujen mukaan tuloillaan myöhemmin tänä vuonna.

Jalometalli
Jalometalli 2009

Järisyttävästä kiinnityksestään Jalometalli uutisoi seuraavasti:

”Ross the Boss on amerikkalaisen kitarakonkari Ross Friedmanin soolobändi, jonka hän perusti saksalaisten ystäviensä kanssa. Yhtye työstää parhaillaan toista albumiaan, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Friedman on tullut erityisesti tunnetuksi yhtenä Manowarin perustajajäsenistä ja bändin kulta-aikojen biisinikkareista. Jalometallin keikalla Ross the Boss soittaa oman tuotantonsa lisäksi myös vanhoja Manowar-biisejä. Mukaan keikalle on lupautunut myös raivokkaasta soittotyylistään tunnettu entinen Manowar-rumpali Scott Columbus.”

Jalometalli on kiinnittänyt tähän mennessä seuraavat bändit:

Carcass (UK)
Suffocation (USA)
Gorgoroth (NOR)
Dream Evil (SWE)
Demilich (FIN)
Ross the Boss (USA/GER)
Destruction (GER)
Macabre (USA)
Lord Vicar (FIN)
Rytmihäiriö (FIN)

Jalometalli järjestetään 13. ja 14. elokuuta 2010 Oulun Club Teatrialla. Jalometallin kahden päivän liput kustantavat 60 euroa ja ne ovat myynnissä Tiketissä, Lippupalvelussa ja Oulun Levykauppa Äxässä.

Katso alta Ross the Bossin esikoislevy New Metal Leaderin ensimmäinen musiikkivideo Blood of Knives, katso linkit ja liity keskusteluun foorumilla!

Ross The Boss -kotisivu
Manowar Finland – Entiset jäsenet
Jalometallin uutinen
Manowar Finland – Foorumi – Jalometalli 2010