Katsaus Asgard Sagan maailmaan

Manowar Asgard Saga

Kesän 2008 Saksassa järjestetyllä Magic Circle Festivalilla ensimmäisen kerran julkistettu Manowarin ja legendaarisen saksalaiskirjailija Wolfgang Hohlbeinin yhteistyöprojekti Asgard Saga on ottanut toisen suuren askeleensa eteenpäin. Ensimmäinen Asgard Sagaan pohjautuva romaani on nyt julkaistu saksaksi.

Asgard Saga on projekti, jonka pääideana on yhdistää nerokkaan Wolfgang Hohlbeinin luoma Asgard-fantasiamaailma ja Manowarin musiikki aivan uudella tavalla. Asgard Saga kertoo norjalaisesta mytologiasta tutun Thor-jumalan seikkailuista.

Thor
Viime kesänä Seinäjoen Provinssirockissa julkaistun Thunder In the Sky -EP:n lisäksi Asgard Sagan ympäriltä on nyt julkaistu ensimmäinen kokonainen romaani, joka kantaa nimeä Thor. Romaani on tällä hetkellä myynnissä mm. Amazonin saksankielisessä verkkokaupassa ja se kustantaa 19,99 euroa. Thor on tällä hetkellä saatavilla vain saksaksi, mutta englanninkielinen painos on tulossa mahdollisimman pian, joskaan tarkkaa julkaisuajankohtaa kirjalle ei ole annettu.

Nyt maaliskuussa Wolfgang Hohlbein kiertää Saksan isoimmissa kirjakaupoissa pitämässä lukutilaisuuksia uuden Thor-romaanin pohjalta.

Thor-maistiaiset Death To Infidels -kiertueen ensimmäiseltä osuudelta
Manowar soitti hieman yli kahden viikon mittaisen intensiivikiertueen Saksassa ja Hollannissa, joka alkoi tammikuun puolivälissä 2010. Kiertueella Manowar ei soittanut uusia kappaleita, vaikka Eric oli niin varsin suorasanaisesti vihjannut Budapestissä järjestetyssä Hell On Earth V -DVD:n julkistustilaisuudessa marraskuussa 2009. Mutta täysin ilman uutta materiaalia eivät soturit jääneet, sillä minikiertueen keikoilla jaettiin ilmaisia Thor-maistiaisia.

Kiertueella jaettua Thor-lehdykkää koristaa myöhemmin julkaistun (maaliskuu 2010) Thor-romaanin kansikuva. Sen takakannessa ovat jo Saksassa vuonna 2008 kuullut Asgard Sagan -julkistuslainaukset, eli ”If he ever had a name, he had forgotten it” ja niin edelleen, ilmoitus Thorin tekijöistä ja luonnollisesti Asgard Sagan, Magic Circle Musicin ja julkaisijan tiedot. Lehdykän kansilehtien sisäpuolilta löytyvät  Asgard Saga ja Thunder In the Sky -mainokset ja monesta Manowar-kansivihkosesta tutut mainokset Manowarin muista levyistä. Itse lehtinen on 60 sivun pituinen ja se on kirjoitettu kokonaan saksaksi.

Alla muutama kuva lehtisestä, klikkaamalla aukeaa suurempi.

Manowar Asgard Saga Manowar Asgard Saga Manowar Asgard Saga

Asgard-taide
Asgard Sagan on tarkoitus kasvaa Wolfgang Hohlbeinin ja Manowarin yhteistyönä. Mutta fanejakaan ei ole unohdettu, Asgard Saga -yhteisösivusto nimittäin kutsuu jokaisen fanin osallistumaan kaikin mahdollisin keinoin Asgard Sagaan. Jokainen voi osallistua omalla tavallaan, oli se sitten runo, video, piirros, maalaus tai vaikkapa musiikkia. Kaikki lähestymistavat ovat sallittuja ja todella toivottuja. Manowar ja Asgard Sagan takana olevat henkilöt innostavat faneja osallistumaan palkinnoilla; hienoimmat ja luovimmat työt palkitaan t-paidoilla, Thunder In the Sky -EP:illä ja muulla oheismateriaalilla.

Alla romanialaisen Alinin tekemä taideteos, jonka innoituksena toimi Wolfgang Hohlbeinin tarinanpätkä suoraan Asgard Sagasta.

Manowar Asgard Saga

Asgard Saga -yhteisösivusto
Amazon.de, ”Thor”