Todellista metallia Brütal Legend -videopelissä

Kun Herra DeMaio ilmoitti vuoden 2008 Magic Circle Festivalilla Manowar-videopelin olevan suunnitteilla, kiusoiteltiin pelimanniyhtyeen faneja heti muutamaa kuukautta myöhemmin, kun espanjalainen peliblogi väitti, että Guitar Hero: Manowar -musiikkipeli on tekeillä. Asiasta uutisoivat muutamat sivut, mutta juttu painui unholaan pikaisesti, eikä virallista varmistusta saatu Manowarilta tai Activision Blizzard -julkaisijalta.

Manowar Brütal Legend

Jos ei aivan omaa peliä, niin jotain sentään, nimittäin jättipelijakelija EA on paljastanut tuloillaan olevan Brütal Legend -toimintaseikkailupelinsä täyden kappalelistan, joka pitää sisällään yli sadan muun metallikappaleen lisäksi Die For Metalin ja The Dawn of Battlen.
Brütal Legendissä seikkaillaan Eddie Rigs -hahmolla, jonka ääninäyttelystä huolehtii Jack Black. Eddie on sattuman kaupalla joutunut heavy metal -albumien kansitaiteiden pohjalta luotuun fantasiamaailmaan, jossa hänestä tulee sen pelastaja, joka johtaa ihmisiä taisteluun epäluonnollisten olentojen laajaa skaalaa vastaan käyttäen aseina sotakirvestä ja Flying V -kitaraa. Pelissä kuullaan Jack Blackin ääninäyttelyn lisäksi myös mm. legendaaristen Lemmy Kilmisterin, Rob Halfordin ja Ozzy Osbournen äänet.

Brütal Legend julkaistaan lokakuussa Playstation 3 ja XBOX 360 -pelikonsoleille.

Nivelzero-blogi, ”Activision Blizzard announced the release of Guitar Hero: Manowar”
Brütal Legend, kotisivu
Wikipedia, ”Brütal Legend”
1up.com-pelisivusto, ”EA Denmark Reveals Full Brutal Legend Soundtrack”