Forces of Metal syyttää Manowaria petoksesta

Manowar vahvisti syyskuussa keikan uuden hollantilaisen Forces of Metal -festivaalin pääesintyjänä mutta perui sitten koko esiintymisen joulukuussa vedoten sopimusrikkomukseen. Ennen keikan perumista festivaalin järjestäjä ja Manowar ilmoittivat lokakuussa Facebookissa suurista suunnitelmista ja jostain isosta ja erityisestä, kuten Manowarin esiintyminen vuonna 2005 Saksan Earthshaker-festivaalin pääesiintyjänä.

Kuukausi keikan perumisen jälkeen Forces of Metalin lakiasioita hoitava taho lähetti sähköpostin kaikille festivaalin järjestäjään yhteydessä olleille, rahojaan takaisin vaatineille Manowar-faneille, jotka syyttivät festivaalia Manowarin keikan peruuntumisesta.

Ontuvalla englannilla kirjoitetussa kirjeessä Forces of Metal syyttää Manowaria ja Joey DeMaioa petoksesta ja festivaalin rahojen varastamisesta. Forces of Metal ei sanojensa mukaan tiennyt Manowarin päätöksestä perua keikkaansa festivaalin pääesiintyjänä, vaan tieto tuli heille yhtä yllätyksenä kuin kaikille muillekin sen Facebookista ja Manowarin virallisilta kotisivuilta lukeneille. Festivaali myöntää, että heillä ja Manowarilla oli erimielisyyksiä, mutta niiden ei olisi missään nimessä pitänyt johtaa keikan peruuntumiseen. Festivaali lähetti sähköpostitiedotteen rahojaan takaisin vaatineille vasta kuukautta myöhemmin, koska se yritti löytää ratkaisun Manowarin kanssa eikä tiennyt, miten toimia vaikeassa, täydellisenä yllätyksenä tulleessa tilanteessa. Tänä aikana festivaali yritti neuvotella Manowarin kanssa, mutta Joey DeMaio ei halunnut jatkaa yhteistyötä ja väitti myös, että hän ei ole Manowarin ja Magic Circle Musicin johtaja.

Forces of Metalin ja Manowarin ongelmat johtuivat alkuperäisen sopimuksen kustannuksien huomattavasta noususta, kun Manowar halusi kuvata keikastaan DVD:n ja vaati festivaalia kattamaan koko tuotannon kustannukset. Festivaali oli valmis tulemaan vastaan nousseista kuluista huolimatta, mutta olisi tarvinnut lisää aikaa, mikä ei sopinut Manowarille, vaikka keikan perumisen ja festivaalin välillä oli silti vielä yli puoli vuotta. Manowar myös ilmoitti tiedotteessaan, että fanien tulisi vaatia rahojaan takaisin festivaalin järjestäjältä, vaikka festivaalin ehdoissa lukee, että lippurahoja ei palauteta bändin peruessa. Forces of Metalin mukaan Manowarille oli myös maksettu suuri ennakkomaksu, jota bändi ei palauttanut, eikä sitenkään festivaalille edes olisi ollut mahdollisuutta palauttaa rahoja pettyneille faneille. Festivaalin mukaan Joey DeMaio lähetti myös kaikkien muiden bändien hallinnoille pyynnön, että hekin peruisivat keikkansa.

Manowar ei ole kommentoinut Forces of Metalin lakitoimiston kirjettä millään tavalla. Festivaali puolestaan ei ole julkaissut sähköpostia virallisena tiedotteena, se on toimitettu vain rahojaan takaisin vaatineille faneille. Molemmat tahot ovat poistaneet Facebook-sivuiltaan tyytymättömiä ja syytteleviä viestejä.

Forces of Metal ymmärtää fanien pettymyksen ja yrittää löytää miellyttävän ratkaisun, vaikka ei olekaan velvoitettu palauttamaan rahoja eikä Manowar soita festivaalilla. Festivaalin toinen pääesiintyjä, Twisted Sister, perui myös keikkansa. Muuten bändikattaus on kasvanut ja viimeisimpänä kiinnityksenä on Ross the Boss, joka soittaa erikoissettinä koko Battle Hymns -levyn alusta loppuun.

Manowar Finland ei ota mitään kantaa Forces of Metalin syytöksiin. Alkuperäinen sähköpostiviesti löytyy Keikat kesällä 2012 -viestiketjusta alla olevan linkin takaa.

Forces of Metalin lakitoimiston kirje
Manowarin esiintyminen Forces of Metalissa peruttu
Manowar Forces of Metal -festivaalille Hollantiin