Manowar kohtasi kritiikkiä Etelä-Amerikassa

Manowar palasi Etelä-Amerikkaan yli 12 vuoden tauon jälkeen 7. toukokuuta. Viiden keikan Etelä-Amerikan kiertue alkoi Brasilian Säo Paulosta.

Manowar on soittanut kolmella keikalla pieniä muutoksia lukuun ottamatta seuraavanlaisen settilistan:

Hand of Doom
Call to Arms
Swords in the Wind
kitarasoolo
Let The Gods Decide
Die For Metal
The Sons of Odin
Sleipnir
huudatukset
bassosoolo
God or Man
Loki
Thunder In The Sky
Warriors of the World
House of Death
King of Kings
Army of the Dead

Heti perjantain avauskeikan jälkeen Internetin keskustelupalstoilla alkoi kohista, settilistan puolesta ja vastaan. Tosiasiahan on se, että Manowarin settilista koostui kokonaan 2000-luvun materiaalista, eikä vanhoja klassikoita, kuten Kings of Metal, Hail and Kill tai edes Manowar, kuultu ollenkaan.

Eri lähteiden perusteella Säo Paulon keikalla yleisö oli tyrmistynyt kuulemastaan, ja osa yltyi jopa buuaamaan Manowarille keikan päätyttyä. Yleisössä kuulemma odotettiin hätäisin tuntein jokaisen kappaleen jälkeen, että vanhempaa, klassikko-Manowaria saataisiin kuulla. Niin ei kuitenkaan käynyt. Keikan jälkeen hallin edustalla joku faneista poltti Manowar-lipun.

Pelkkää 2000-luvun materiaalia sisältävä settilista on mielenkiintoinen veto Manowarilta. Monta keikkaa nähneen fanin mielestä idea on varmasti hyvä ja tuo vaihtelua bändin liverepertuaariin, mutta jos bändiä ei ole koskaan nähnyt, settilista voi olla suurikin pettymys. Etelä-Amerikan tapauksessahan kysymys on juuri Manowarin paluusta 12 vuoden tauon jälkeen, eikä useista vuotuisista keikoista. Tästä johtuen monien fanien pettyminen lienee täysin perusteltavaa; moni varmasti odotti aivan toisenlaista settilistaa – niin ensikertalaiset kuin myös vanhemmatkin Manowar-konkarit.

Manowarille pitää antaa suuri peukku settilistan muuttamisesta ja sen osoittamisesta, että vaikka he ovatkin iso ja kuuluisa 80-luvulla perustettu heavy metal -bändi, heidän ei tarvitse kangistua kaavoihin ja soittaa aina samoja kappaleita. Tämähän vaivaa todella monia isoja hevihirmuja, jotka kiertävät maailmaa vieläkin. Kuitenkin Manowarin paluu Etelä-Amerikkaan olisi voinut olla toisenlainen ja olisi ollut suotavaa ottaa huomioon toistakymmentä vuotta pitkä keikkatauko, ja jättää perinteisestä poikkevat settilistat Euroopan lavoille ja keikkahalleille, jossa Manowaria kuullaan huomattavasti useammin.

Alla todella hyvälaatuinen video Säo Paulon keikalta, King of Kings -kappaleesta: