Death to False Promoters, hajupommi ja pommiuhkia

Manowar Death to False ones

Manowar on ehdottomasti yksi koko heavy metal -genren kiistellyimmistä bändeistä. Yleensä musiikkityypin kuuntelijat joko pitävät Manowarista todella paljon tai sitten vihaavat sitä sydänjuuriaan myöten. Keskitien kulkijat tuntuvat olevan harvassa.

Viime vuosina Manowar on saanut paljon kritiikkiä. Kesän 2005 Earthshaker-festivaalin lavastetuksi epäilty orkesteri ja kuoro, Demons, Dragons & Warriors -kiertueen myöhästyminen, Gods of War -albumi itsessään ja sen myöhästyminen, kahden ensimmäisen Magic Circle Festivalin jälkeiset median mustamaalaamat Manowarin rahaongelmat, kolmannen Magic Circle Festivaliin liittyneet epäilevät ennakko-odotukset ja niin edelleen. Juttuja on riittänyt mediassa – paljon.

Viimeisimmät hullutukset jakautuvat kahteen osaan: suoranainen ilkivalta ja olemattomien keikkojen markkinointi.

Loppuvuodesta 2009 venäläinen lippukauppa alkoi myydä lippuja Manowarin keikalle, joka jyrisisi Moskovassa maaliskuussa 2010. Toinen vastaava tempaus tapahtui argentiinalaisen Cosquin Rock -festivaalin ilmoittaessa Manowarin pääesiintyjäkseen helmikuulle 2010. Liputkin olivat jo myynnissä.

Vahvistusta viralliselta taholta, eli Manowarin viralliselta nettisivuilta ei kuitenkaan tullut, vaan harvinaisen suorasanainen ilmoitus: Death to False Promotors. Uutisen mukaan ainoat virallisesti varmistetut Manowar-keikat löytyvät Manowar.com-sivustolta.

Toinen, suoranaisesti Manowaria ja kaikkia heidän fanejaan vastaan kohdistunut tempaus oli jo aivan toisella tasolla. Vielä paraikaakin kesken olevan Death To Infidels World Tour 2010:n toisella keikalla Saksan Fürthissä nimittäin joku heitti yleisöstä hajupommin lavalle, eikä kysymyksessä ollut mikään pilailupuodin tuote. Hajupommin heittänyttä paskiaista ei saatu koskaan kiinni. Ilkivallan toinen aste saavutettiin muutamaa päivää myöhemmin Ludwigsburgin keikkailtana, kun poliisi sai nimettömän soittoilmoituksen pommiuhkasta. Paikallinen poliisi haravoi koko keikkahallin, eikä mitään löytynyt. Myös Offenbachissa oli pommiuhka, jolloin asiat muuttuivat jo astetta vakavammiksi. Paikallisen poliisin päätöksestä koko keikkahalli tyhjennettiin. Uskolliset soturit odottivat hyisessä kylmyydessä hallin pihassa vajaan tunnin. Manowarin keikkaan pommiuhka ei kuitenkaan vaikuttanut.

Manowar Offenbach

Tyhjennetty Offenbach Stadthalle

By moonlight we ride – Ten thousand side by side
They can’t stop us let ’em try – For heavy metal we will die

Manowar.com, ”Manowar.com Is The ONLY Source For Official MANOWAR Tour Dates”