Katsaus Death To Infidels 2009 -kiertueeseen

Suomesta alkanut Death To Infidels 2009 -kiertue on nyt takanapäin, Manowarin soitettua viimeisen keikkansa viime viikon perjantaina Moskovassa Venäjällä.

Manowar Finland Provinssirock 2009
Kiertueen settilistassa kuultiin klassikoita aina Blood of My Enemiesistä Heart of Steelin kautta Hail and Killiin, mutta myös ennen livenä jyrisemättömiä kappaleita, kuten Hand of Doom ja Loki God of Fire. Settilista pysyi samana koko kiertueen, loppupään kuitenkin kokiessa pieniä muutoksia keikkapaikasta riippuen. Debyyttilevyn kruunaava Battle Hymn kuultiin vain Norjassa ja Espanjassa, kun taas ikuisen Manowar-timantin The Crown and the Ringin Eric kajautti ilmoille Norjassa, Espanjassa, Ranskassa ja Romaniassa. Kauan odotettua uutta materiaalia koko uunituoreen Thunder In the Sky -EP:n muodossa päästiin taasen nauttimaan ensimmäisen kerran, kuten ennalta oli ilmoitettu, Saksan Loreleyssa Magic Circle -festivaalilla, kuin myös kiertueen viimeisellä keikalla Moskovan Gorky Parkissa Venäjällä.

Tässä huikea pätkä Espanjan Metalway-festivaalilta:

Ilmeisesti jokainen kiertueen keikka kuvattiin ja huhujen mukaan, jotka ovat lähtöisin videovastaava Neil Johnsonilta itseltään, ei tänä vuonna olisi tulossa MCF Vol. 3 -DVD:tä, vaan kaikki paukut laitettaisiin uuden materiaalin työstämiseen ja kauan odotetun Hell On Earth Part V:n valmiiksi saattamiseen. Kysymysmerkiksi tietenkin jää, että mitä kaikkea HOE V tulee pitämään sisällään.

Magic Circle -festivaalilla ei Joeylla ollut (kumma kyllä) mitään julkistettavaa koskien ensi vuotta, lukuun ottamatta sitä tietoa, että Loreleyssa ei Manowar tule toista kertaa soittamaan.

Tässä Joeyn pikaiset kommentit MCF:stä, ja alla linkeissä jokainen virallinen kuvaraportti ja videokatsaus kiertueen keikkoihin:

YouTube.com, ”Manowar Finland 2009”
YouTube.com, ”Manowar Spain 2009”
YouTube.com, ”Manowar Romania”
YouTube.com, ”Manowar Norway”
YouTube.com, ”Magic Circle Festival 3 in Loreley”
Manowar.com, ”Photos from Provinssirock 2009”
Manowar.com, ”Photos from Hellfest 2009”
Manowar.com, ”Photos from Metalway festival 2009”
Manowar.com, ”Photos from B’estfest Aftershock 2009”
Manowar.com, ”Photos from Norway Rock 2009”
Manowar.com, ”Photos from Magic Circle Festival 2009”
Manowar.com, ”Photos from Gorky Park in Moscow, Russia”