Kiertue alkoi peruutuksella ja ongelmilla 2014

Manowar perui Kings of Metal MMXIV -maailmankiertueen (2014-2015) ensimmäisen keikan alle vuorokautta ennen konserttia. Kiertueen piti alkaa Yhdysvaltojen Detroitista 7. helmikuuta, mutta bändi perui keikan ilmoittaen syyksi promoottorin tekemän sopimusrikkomuksen. Kaikille Detroitin keikalle lipun hankkineille luvattiin joko rahat takaisin lipusta tai sisäänpääsy seuraavan päivän keikalle Chicagoon ja 200 taalan arvosta oheistuotteita.

8. päivä kiertueen uuden ensimmäisen keikan, Chicagon, kanssa tuli myös ongelmia, koska edellisiltana keikkapaikan katto oli alkanut luhistua toisen bändin keikan aikana. Konsertti oli jouduttu keskeyttämään ja rakennus evakuoimaan. Kolme ihmistä loukkaantui vakavasti ja kiidätettiin sairaalaan. Asiaa alettiin tutkia ja keikkasalin kuntoa selvittää heti aamulla 8. päivä, mutta jo pian oli selvää, että kiertue ei voisi missään nimessä alkaa suunnitellusta paikasta. Promoottori järjesti kuitenkin toisen keikkapaikan Chicagosta, joka kuitenkin oli huomattavasti pienempi. Manowarin kiertuehenkilökunta teki suunnattoman työn järjestäessään keikan tavallisesta ajasta puolikkaassa erittäin vaikeissa olosuhteissa. Konserttipaikan yhtäkkisen pienentymisen vuoksi tilanne osa faneista ei koskaan päässyt keikalle, ja Manowar on neuvonut näitä epäonnekkaita olemaan yhteydessä hyvityksen saamiseksi.

Manowar julkisti keikan aikana Chicagossa palaavansa samaan kaupunkiin 15. marraskuuta 2014.

Alla video, jossa Joey DeMaio käy kertomassa pahasta tilanteesta Chicagon keikan ensimmäiselle jonottajalle.