Kings of Metal MMXIV julkaistaan 28.2.2014

MANOWARin Kings of Metal MMXIV -levy julkaistaan helmikuun 28. päivä 2014. Levy tulee saataville tupla-CD:nä ja digitaalisena latauksena 24-sivuisen kansivihkon ja yhdeksän bonuskappaleen kanssa.

Kings of Metal MMXIV on Manowarin tunnetuimman levyn Kings of Metalin uudelleenäänitetty versio sen 25-vuotisjuhlan kunniaksi.

”Fanimme ovat tehneet meistä metallin kuninkaat! Kings of Metal MMXIV on meidän kunnianosoituksemme heidän rakasta suosikkilevyään kohtaan, ja sillä haluamme kiittää ja kunnioittaa fanejamme mittaamattomasta tuesta ja uskosta meihin!” -Eric Adams

Kings of Metal MMXIV on äänitetty käyttäen nykypäivän mahdollistamaa äänitekniikkaa, jolla Manowarin räjähdysmäinen livekunto on saatu taltioitua erinomaisesti albumille. Kappaleet ovatkin hieman erilaisia verrattuna alkuperäisiin, 25 vuotta sitten julkaistuihin klassikoihin: uudelleenäänitetyllä levyllä kuullaan sekä Donnie Hamzikin että Karl Loganin kädenjälki ja bändin vuosien varrella livetilanteessa muovaamat muutokset kultaisiin kappaleisiin.

Joey DeMaio kommentoi uutta tuotantoa sanoen: ”Olemme ottaneet ihmiskyvyistä ja laitteistostamme mittaa ja menneet niin pitkälle kuin vain ikinä mahdollista! Näin voimme parhaiten kunnioittaa alkuperäisiä äänityksiä, joita me kaikki rakastamme, ja samalla lisätä niihin nykypäivän Manowarin kosketuksen, joka antaa levylle aivan oman tunnelmansa. Soundin on massiivinen ja majesteettinen, kuten se on aina ollut.”

”Levyn äänittäminen on ollut mahtava kokemus! Donniella ja minulla on nyt ollut mahdollisuus lisätä oma kosketuksemme levylle kaikkien näiden vuosien ja kiertueiden jälkeen, kun olemme soittaneet kappaleita livenä. Nämä kappaleet ovat juuri sellaisia, joita fanimme rakastavat keikoillamme!” -Karl Logan

Warrior’s Prayer -kappaleen tarinan levyllä kertoo Brian Blessed ja sen ääniefekteistä vastaa Hamilton Sterling.

Levyn julkaisemisen myötä Manowar raottaa verhoa historiaansa ja julkaisee myös salassa pidettyjä kuvia ja muuta materiaalia Kings of Metalin kulta-aikakaudelta.

Alla levyn vielä viimeistelemätön kappalelista:

Wheels Of Fire MMXIV
Kings Of Metal MMXIV
Heart Of Steel MMXIV
Sting Of The Bumblebee MMXIV
The Crown And The Ring MMXIV (Orchestral Version)
Kingdom Come MMXIV
Hail And Kill MMXIV
The Warrior’s Prayer MMXIV
Blood Of The Kings MMXIV

Blood Of The Kings MMXIV (Instrumental)
Hail And Kill MMXIV (Instrumental)
Heart Of Steel MMXIV (Acoustic Intro)
Kingdom Come MMXIV (Instrumental)
Wheels Of Fire MMXIV (Instrumental)

KINGS OF METAL MMXIV/2014: levy ja juhlakiertue
The Warrior’s Prayer: Brian Blessed äänittämässä
Manowar ja Hollywood-äänimestari Hamilton Sterling yhteistyöhön
Joey DeMaio ja Brian Blessed: Kings of Metal -haastattelu
KINGS OF METAL MMXIV -traileri räjäyttää kaiken tomuksi
Donnie Hamzik kertoo Kings of Metalin uudelleenäänityksestä
Kings of Metal -kuvakilpailu: pääse osaksi MANOWAR-historiaa