Kings of Metal -haastattelu: Joey DeMaio ja Brian Blessed

Kuva

MANOWAR juhlistaa mega-albuminsa KINGS OF METALin 25-vuotisjuhlaa uudelleenäänittämällä levyn, julkaisemalla vanhaa materiaalia arkistojen kätköistä ja tekemällä juhlakiertueen, jonka jokaisella keikalla soitetaan koko hittilevy alusta loppuun muiden kuolemattomien klassikoiden lisäksi. Kings of Metal MMXIV -levyllä The Warrior’s Prayer -introkappaleen puheroolista vastaa brittinäyttelijäguru Brian Blessed.

Teräksen suurtohtori Joey DeMaio ja Brian Blessed tapasivat elokuussa äänitysten merkeissä Birminghamissä, mistä Englannin Metal Hammer julkaisi aukeaman jutun lokakuun numerossaan.

”Olen Kenneth Branaghin leffojen fani, ja sattumalta keskustellessamme eri vaihtoehdoista The Warrior’s Prayeriä varten meidän toiminnanjohtajamma Susanne Wagner sai idean ja ehdotti Brian Blessediä. Miksemme yrittäisi saada hänet levylle, Susanne kysyi. Tiedän kyllä, että monelle Brian on tuttu Flash Gordonista, mutta minä tunnen hänet paremmin töistään Branaghin kanssa. Päätimme ottaa häneen yhteyttä ja hän oli heti kiinnostunut. Työskennellessä Brian Blessedin tasoisten merkkihenkilöiden kanssa on todella suuri kunnianosoitus huomata, että he oikeasti haluavat tehdä jotain kanssasi. Toisaalta se myös osoittaa, että henkilö on aidosti mukana ja tosissaan.” -Joey

Joey oli lähes sanaton innostuksestaan Briania kohtaan ja ei voinut lopettaa kehujaan: ”Hän on vain niin uskomaton henkilö! — Jos puhumme lahjakkuudesta, niin voin sanoa, että Brian on pilannut minun elämäni. Hän pystyy tekemään työnsä niin suunnattoman laadukkaasti, että saman tarjoaminen ja oikeuden tekeminen hänen työlleen on äärimmäisen vaikeaa, kun uskomatonta materiaalia on niin paljon. Nyt oikeasti puhun ihan kaikkien aikojen ylivoimaisesti parhaimmista suorituksista! Hän laittoi kaikki paukut kehiin ja oli todella haltioissaan projektista; hän ei missään nimessä halunnut lopettaa ennen kuin oli tyytyväinen lopputulokseen. Hän on vain niin upea.”

Kings of Metal MMXIV/2014 julkaistaan ensi vuoden alussa uudelleenäänitettynä uusin äänitekniikoin ja taiteellisin viilauksin. Joey on tosissaan ja haluaa varmistaa, että uusi Kings of Metal täyttää kaikki odotukset.”Meistä vain tuntui siltä, että vuosijuhlan kunniaksi uudelleenäänitys olisi oikea veto. Alkuperäisessä levyssä ei ole mitään vikaa, en tarkoita sitä, mutta tosiasiassa se on vain niin hyvä kuin sen äänittämiseen aikaan tekniikka antoi periksi. Nyt jotkin asiat ovat kuitenkin muuttuneet: olemme soittaneet kappaleita todella kauan livenä ja uudet lähtökohdat antavat mahdollisuuden saada live-esiintymisen räjähdysmäinen voima mukaan levylle. Emme todellakaan tee uudelleenäänitystä, koska ajattelisimme alkuperäisessä olevan jotain vikaa, ei ei, vaan totuus on siinä, että kappaleiden soittaminen illasta toiseen antaa niille paljon lisää, ihan kuin eri versioita, joita voimme työstää. Tietysti levyn mukana julkaistaan kaikenlaisia aarteita arkistoistamme vuosien takaa. Olen varma, että fanit rakastavat uutta levyä.”

Joeyn mukaan on myös mahdollista, että Brian Blessed esiintyisi Manowarin kanssa joillakin keikoilla vuoden 2014 kiertueella uuden levyn ja vuosijuhlan merkeissä. Brian Blessed kommentoi yhteistyötä: ”Olin todella mielissäni saada työskennellä Manowarin kanssa. Se merkitsee minulle paljon. Elämä on yksi suuri seikkailu ja niin on tämä projektikin. Minulle on nyt selvinnyt kuinka hienoja ihmisiä metallimusiikin maailmassa onkaan! — Joey on todella vaikuttava henkilö; mahtava taiteilija ja hieno ihminen. Hänellä on tarvittava vakavuus ja näkemys asioihin, tulimme toimeen välittömästi. The Warrior’s Prayer on hieno teos ja toivon, että pääsen esittämään sen Manowarin kanssa livenä. On todella suuri kunnia, että he päättivät pyytää minut uudelle levylle. Tunnen oloni todella kotoisaksi ja tervetulleeksi tässä hienojen, lahjakkaiden ja mukavien ihmisten metallimaailamssa.”

KINGS OF METAL MMXIV/2014: levy ja juhlakiertue
KINGS OF METAL MMXIV -traileri räjäyttää kaiken tomuksi
Donnie Hamzik kertoo Kings of Metalin uudelleenäänityksestä
Kings of Metal MMXIV -kiertue: Manowar Moskovaan 21.3.2014
Kings of Metal -kuvakilpailu: pääse osaksi MANOWAR-historiaa