The Lord of Steel -kiertueen ensimmäiset 11 keikkaa

Manowar aloitti The Lord of Steel -maailmankiertueen lokakuussa neljällä keikalla Espanjassa ja jatkoi Ranskan, Hollannin, Saksan ja Tsekin läpi Venäjälle soittaen yhteensä 11 keikkaa vaihtelevan kokoisissa paikoissa aina Pariisin 700 soturia vetävältä klubilta Moskovan tuhansia ja tuhansia hirmuja pitävään konserttihalliin.

Joey, Karl ja Donnie soittivat soolot jokaisella keikalla Moskovaa lukuun ottamatta, jossa Karl jätti soolon soittamatta oltuaan pahasti sairaana monen päivän ajan ja saavuttuaan keikka-aamuna Frankfurtista sairaalasta Moskovaan. Eric veti perinteisen yleisönhuudatussoolonsa vain Moskovassa. Joey piti jokaisella keikalla puheen kunkin maan omalla kielellä.

Alla settilista Prahan, Zlinin ja Moskovan keikoilta:

Manowar
Call to Arms
Sign of the Hammer
The Power
Hail, Kill and Die!
Karl Loganin soolo
Brothers of Metal Pt. 1
Mountains
Expendable
El Gringo
Touch the Sky
Thunder in the Sky
Joey DeMaion soolo
The Sons of Odin
Hand of Doom
Donnie Hamzikin soolo
Fighting the World
Kings of Metal
Hail and Kill
Manowarriors
The Lord of Steel

Encore:
Warriors of the World United
Black Wind, Fire and Steel 

Settilista vaihteli muutamalla kappaleella eri keikoilla. Yllä listattujen kappaleiden lisäksi Manowar soitti Let the Gods Deciden, Outlaw’n, Thorin, House of Deathin ja Blood of My Enemiesin. Settilistojen pituudet vaihtelivat 16 ja 22 kappaleen välillä (laskematta sooloja ja puheita mukaan). Uudelta levyltä kappaleita tuli neljällä ensimmäisellä keikalla viisi ja viidennestä, Ranskasta, eteenpäin kuusi (kuudes lisätty oli Touch the Sky).

The Lord of Steel -kiertueen ensimmäinen osuus jatkuu vielä kolmella keikalla Yhdysvalloissa 23.-25. marraskuuta. Kiertueen toinen osuus on keväällä 2013, jolloin Manowar palaa Suomeen neljän vuoden tauon jälkeen. Manowar soittaa Suomessa useamman kuin yhden keikan, joiden virallinen julkistus on pian.

Kommentteja Pariisista
Pieni raportti, paljon kuvia ja hyviä videoita Kerkradesta
Muutama miete Saksasta ja Tsekistä, videoita mukana
Kommentteja Moskovasta bussimatkalaisilta, HAIL OLBIFRUS
Kuvaraportti Moskovasta