Hammer of the Gods odotuttaa itseään

Tieto uudesta levystä julkistettiin vuoden 2008 Magic Circle Festivaalilla Saksan Bad Arolsenissa, jolloin Joey ilmoitti sen julkaisuajankohdaksi vuoden 2009 MCF-tapahtuman. Uutta levyä ei kuitenkaan julkaistu viime kesän festivaalilla, mutta aivan tyhjin käsin ei sentään jääty.

Täysimittainen Thunder In the Sky -EP näet julkaistiin jo kesän 2009 kiertueen ensimmäistä keikkaa edeltävänä iltana, jolloin se tuli myyntiin Provinssirockissa, Seinäjoella.

Livenä uutta Manowar-materiaalia kuultiin ensi kerran vasta kesän MCF-tapahtumassa Saksan Loreleyssa, kun Manowar jyrisytti maata soittamalla uuden EP:n jokaisen kappaleen. Toisen kerran EP:n kappaleita kuultiin viikkoa myöhemmin Moskovassa, Venäjällä.

Kesän jälkeen on kuitenkin ollut hyvin hiljaista uuden Hammer of the Gods -levyn rintamalla, jos muutamaa Facebook-päivitystä jyrisevästä bassosoundista ei lasketa.

Iloisen onnenkantamoisen kautta Manowar Finlandin ylläpitäjä kuitenkin sai mahdollisuuden puhua Joey DeMaion kanssa puhelimessa jokin aika sitten. Yksi puhelun aiheista oli tietysti uusi Manowar-levy, jota me fanit niin innolla odotamme.
Puhelun aikana Joey ilmoitti, että levyä tehdessä ei pidä kiirehtiä missään nimessä. On parempi käyttää paljon aikaa ja harkita tekoja, kuin rynnätä eteenpäin sen enempää miettimättä.
Palanen huumoriakin mahtui keskusteluun:

”Is Hammer of the Gods coming out before Christmas?”
”You mean 2010?”

Tilanne ei ilmeisesti kuitenkaan ole täysin toivoton, sillä uuden Hell On Earth V -DVD:n Unkarin julkistustilaisuudessa Eric Adams ilmoitti Manowarin soittavan uutta materiaalia tammikuussa alkavalla Death To Infidels World Tour 2010 -kiertueella. Nähtäväksi toki jää, jotta tarkoittiko Eric viime kesän TITS-EP:tä, vai täysin uutta, ennen kuulematonta Manowar-toitotusta…

Asgard Sagan virallinen yhteisösivusto on puolestaan ollut aktiivisena ja julkaissut toisen ennakkopätkän tulevasta, maaliskuussa 2010 julkaistavasta Thor-kirjasta:

Thirteen men had died. Out there on the sea, during this last night, thousands had died, but this number was just to monstrous to consider.
But these thirteen, he had known. … Each one of them was not simply a soldier and seaman, who had pledged his loyalty to Asgard and himself, Thor.

Each one of them had been a father, a brother, a caring husband or son, each one of them had left his family and loved ones behind and each one of them had trusted his word and his promises. … And now they were dying an unworthy and utterly futile death.

He felt helpless, but there was also this growing anger within him, a grudge over a destiny that had dared to oppose his will, the will of a god after all!

Uutta levyä odotellessa.