Wolfgang Hohlbein

Wolfgang Hohlbein

Wolfgang Hohlbein on Saksan Weimarissa vuonna 1953 syntynyt kauhu-, scifi- ja fantasiakirjailija.

Wolfgangin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 35 miljoonaa kappaletta, ja hän onkin yksi Saksan menestyneimmistä kirjailijoista.

Yhteistyönsä Manowarin kanssa Wolfgang aloitti vuonna 2008 Asgard Sagan ympärillä.

Seuraava teksti on käännetty vapaamuotoisesti Wikipedian saksankieliseltä sivulta:

Elämäkerta:
Hohlbein syntyi Krefeldissä, Nordhein-Westfalenissa. Jo teini-iässä hän alkoi kirjoittaa mahtavia tarinoita. Koulun jälkeen hänet koulutettiin teollisuuspäälliköksi, jonka jälkeen hän työskenteli koneenkäyttäjänä. Hohlbein alkoi kirjoittaa todella vasta ollessaan yövartijan virassa ja yrittäessään kuluttaa aikaa. Oman lausuntonsa mukaan intohimon kirjoittamiseen laukaisi Karl Mayn romaanit. Alkujaan hän kirjoitti novelleja, sittemmin romaaneja, kauhuromaaneja ja länkkäreitä. Hän julkaisi teoksensa käyttäen monia salanimiä.

Vuonna 1974 Wolfgang meni naimisiin Heike Hohlbeinin kanssa. Nykyään heillä on yhteensä kuusi lasta ja he asuvat Neussissa.

Vuonna 1982 hän otti osaa itävaltalaisen Ueberrether-kustantamon kilpailuun 395-sivuisella Märchenmond-fantasianovellin (engl. Magic Moon) käsikirjoituksella, joka oli syntynyt vaimonsa mielikuvituksen pohjalta. Wolfgang ja vaimonsa Heike kirjoittivat kässärin yhdessä ja voittivat ensimmäisen palkinnon. Märchemond on kerännyt paljon palkintoja ja päätynyt mm. ”Der bunte Hund” -nuorisolehden suosituslistalle.
Märchenmond oli menestys niin Saksassa kuin maailmanlaajuisestikin ja se auttoi Hohlbeinin läpilyöntiä kirjailijana. Tämän jälkeen hän on julkaissut, usein yhteistyössä vaimonsa kanssa, yli 200 kirjaa ja on pidetty luetuimpana fantasia- ja sci-fi-kirjailijana. Hohlbein on auttanut myös muita kirjailijoita, kuten vuonna 1994 Bernhard Henneniä ”Das Jahr des Greifen” (engl. The Year of the Griffin) -trilogian kanssa.

Minäkuva:
Hohlbein ei näe itseään intellektuellina kirjailijana, jolla olisi jokin moraalinen viesti. Hän kuvaa itseään mieluummin viihdekirjailijana: ”Minä vain kirjoitan kirjoja, joita itseni tekisi mieli lukea.” Suurimpina kirjallisuusesikuvinaan Hohlbein pitää J.R.R. Tolkienia, Michael Endeä, Edgar Allan Poea, Stephen Kingiä ja HP Lovecraftia.
Jos Wolfgangilta tiedustelee hänen inspiraation lähteitään, hän viittaa usein Ramattuun. Vanha Testamentti on väsytämön idea-aitta. Wolfgang Hohlbein on uskovainen eikä hän käy kirkossa.

Henkilökohtaista:
Useimmiten Hohlbein kirjoittaa romaanejaan öisin. Hän kuvailee itseään työnarkomaanina ja kertoo sen olevan ainoa keino, joka on mahdollistanut hänen kirjoittaa niin monia kirjoja. Hän ei kuitenkaan näe stressiä ja työtään taakkana, koska nauttii siitä.
Tyttärensä Rebecca Hohlbein on seurannut isänsä jalanjälkiä ja on kirjoittanut jo useita kirjota, mukaan lukien mm. kirjat Pirates of the Caribbean -elokuville.

Kritiikki:
Hohlbeinin kirjoja kritisoidaan usein mm. samojen ideoiden kierrättämisestä ja niiden ottamiselta muilta kirjailijoilta. Hohlbeinin ensimmäiset kirjat 80-luvulla vaihtelivat hyvästä todella hyvään, mutta sittemmin hän on hyötynyt juuri niiden kirjojen maineesta ja julkaissut lukemattomia keskiverrosta huonoon vaihtelevia romaaneja.

Erityistä:
Kukaan toinen vuoden 1950 jälkeen syntynyt saksalainen kirjailija ei ole menestynyt samalla tavalla tai edes päässyt lähelle Wolfgang Hohlbeinin yli 35 miljoonan myydyn kirjan saldoa. Hohlbein on myös ainoa elävä kirjailija, jonka mukaan on nimetty kirjallisuuspalkinto.