Warriors of the World United

Tarina

Warriors of the World United –videon alkaessa kuva on jakautunut kahtia. Vasemalla puolella Scott soittaa jalallaan rumpua, kun taas oikealla puolella rumputikut lyövät ylös alas. Tästä eteenpäin voi aika ajoin nähdä Joeyn tai Karlin soittamassa kitaroitaan, ja Ericin takomassa tahtia kädellään esittäen samalla kappaletta. Videolla näkyy usein lähikuvasta kitaroiden kielten soivan, joka todellakin lisää tunnelmaa. Seuraavaksi näkyy Ericin jalat videon vasemassa laidassa, ja video muuttuu ensimmäistä kertaa mustavalkoisesta värilliseksi pienten tuliefektien saattelemana, jotka eivät tietenkään näyttäisi yhtä hyviltä mustavalkoisina.

Nyt Eric kävelee kothi kameraa vain muutaman valon valossa, joten näkyvissä on vain piirteet ilman tarkkoja yksityiskohtia; tämän takia Eric näyttää ”kasvottomalta soturilta”, jolla viitataan Manowar-levyjen kansitaiteissa useasti nähtyyn hahmoon. Kun kappaleen sanat ”Kaikki ovat kokoontuneet tänne” menevät, Eric tekee itselleen tyypillisen eleen, jolla hän osoittaa soturiarmeijan seisovan edessään. Tästä eteenpäin kipinät suihkuavat, ja jopa katosta roikkuvat ketjut palavat.

”Seisomme ja taistelemme yhdessä taistelutaivaan alapuolella” –kohdassa Eric näyttää voitokkaan ilmeen käsien ollessa avonaisina levitettyinä kohti taivasta. Seuraavassa kohtauksessa bändi nähdään kivilouhoksella seisomassa jalustoilla, jota seuraa kohta ”Sanoin meidän palaavan ja täällä me olemme taas”, jolloin Eric osoittaa taaksepäin Scottia kohti. Kappaleen jatkuessa, ja Ericin laulaessa ”Heidän tulee ripittäytyä ennen kuolemaansa”, Scott nousee yllättäen seisomaan ja heittää rumpukapulansa ilmaan soittaakseen paljain nyrkein, kuten hän teki jo Blow Your Speakers –videolla.

Nyt videolta voi nähdä Joeyn ja Karlin seisovan korokkeen päällä mustien pilvien ympäröimänä, soittaen koko ajan. Kohdassa ”Kuten ukkonen taivaalta” Eric nostaa nyrkkinsä kohti taivasta, ja samaan aikaan Karlin ja Joeyn takana salama iskee maahan. Juuri ennen kappaleen suvantokohtaa koko bändi polvistuu, jonka jälkeen Eric nousee ylös lumisessa metsässä. Laulaessaan hän on mustien pilvien peittämä.

Warriors of the World United on lähestymässä loppuaan, ja kohtaus tapahtuu valtavilla tulisijoilla höystetyllä öisellä louhoksella. Bändi vetää kappaleen voimaa puhkuen täysillä loppuun. Musiikkivideon lopettaa häilyvä Manowar-teksti.

Tietämisen arvoista

Warriors of the World United –musiikkivideon tuottajana toimi Neil Johnson. Eräässä haastattelussa hän mainitsi Manowar-videon ainesosiksi tulen, räjähdyksen ja teräksen. Vaikka Neilin näkemys ei välttämättä sovi aiempiin Manowar-videoihin, on hän kuitenkin tehnyt hyvää työtä Warriors of the World Unitedin kanssa. Video oli erityisen tärkeä Manowarille, koska kappale kertoo faneista ja se on tehty faneja varten.

Oli Neilin idea laittaa ketjut roikkumaan katosta, mutta Joey ehdotti, että olisi hienoa jos ketjut palaisivat. Neil ja muu ryhmä olivat todellakin innoissaan tästä ideasta, mutta tiedostivat samalla riskit. Nimittäin tuli suljetuissa huoneissa voi aiheuttaa tarkoittamattomia onnettomuuksia. Joku saattaisi syttyä tuleen, tai jopa koko rakennus saattaisi palaa poroksi. Bändi heitteli vitsejä, jotta palonesteen pitäisi ensin testata Dawkin kiveksillä. Joey myös lisäsi vitsikkäästi, että hän tuntisi olonsa paljon huojentuneemmaksi, jos Dawk seisoisi vesipullon sijasta palosammutin kädessään.

Kivilouhos, jossa videota kuvattiin, oli New Yorkissa. Kuvaamispäivänä oli jäätävän kylmää. Alunperin oltiin suunniteltu, että Manowar esiintyisi nahkaliiveissä, mutta sää ei sallinut sitä. Karlin mukaan tuolloin ”oli kylmempää kuin ruumiin tussussa”. Kuvausryhmällä kävi kuitenkin tuuri kun ei satanut. Vastakohtana kylmyydelle tulipaikkojen lähellä oli niin kuuma, että Scottin rummut alkoivat sulaa. Koko päivän aikana käytettiin noin 190 litraa bensiiniä. Viimeisen kuvauksen aikana Scott melkein paloi, kun tuulenmyräkkä puhalsi tulen häntä kohti. Onneksi kukaan ei kuitenkaan satuttanut itseään.

Manowar – Warriors of the World United