Metal Warriors

”Heavy metallia tai ei metallia ollenkaan, wimpit ja poserit jättäkää halli”. Tämä sanoma on kirjaimellisesti yksi tunnetuimmista Manowar-lainauksista ja yksi pidetyimmistä fanien keskuudessa. Metal Warriors –musiikkivideo on klassisen Manowar-kappaleen liveversio. Videota katsoessa pitää huomata, että rumpupallin takana takoo Rhino ja kitaraa soittaa David Shankle. Toinen huomion kiinnittävä asia on se seikka, että video on miltei koko ajan mustavalkoinen. Mustavalkoisuus ei kuitenkaan häiritse tunnelmaan; video näyttää jopa enemmän tarunomaiselta ja sopusointuisalta.

Videon tarinassa ei ole paljoa, mutta eipä sitä kyllä tarvitakaan. Kokonaisuudessa on kyse Metal Warriorsin esittämisestä livenä. Videon pitäisi välittää kuva siitä millainen Manowar-keikka todella on kaikessa voimassaan ja energiassaan, vaikka ei itse sellaista pääsisikään todistamaan.

Metal Warriors –musiikkivideo alkaa roudarien valmistellessa lavaa. Kotelon kantaja siellä, ääniteknikko täällä ja lopulta kaikki on valmista maailman kovaäänisimmälle bändille. Kappaleen alkaessa sanoin ”Jokainen meistä on kuullut kutsun” videolla näkyy Manowar-sotureita ympäri keikkahallin pihaa jonottamassa sisälle. Kamera kuvaa myös myyntipistettä, jossa myyntimies antaa paidan fanille, joka esittelee sen kameralle.

Seuraavaksi kamera siirtyy takaisin keikkahallin sisälle, jossa valot on käännetty päälle. Kamera kuvaa yltiöpäistä yleisöä. Kun kertosäe tulee ensimmäisen kerran välähtää videolla muitakin värejä ja Manowar näkyy ensimmäisen kerran. Eric tervehtii yleisöä ja heiluttaa päätään musiikin tahdissa. Rhino takoo rumpujaan voimalla ja Dave soittaa kitaraansa kuin maailman mestari. Kuten Ross aiemmissa videoissa, voi Daven soitosta nähdä jokaisen sormen liikkeen.

Kohdassa ”Siellä on metallia ilmassa tänä yönä” musiikki pysähtyy ja seuraavat sanat, ”Voitteko te kuulla sen kutsun”, Eric osoittaa suoraan yleisölle korostaen ”Te” –kohtaa. Korostuksen lisäksi Eric osoittaa yleisöön, eikä kukaan voi jäädä arvailemaan, että kenelle sanat olivat tarkoitettu. Yleisö vastaa korvia raastavilla tervehdyksillä. Kohdassa ”Jos teillä ei ole munia ottaa sitä” Eric tarttuu omistaan ja huutaa yleisölle kolmesti ”Wimpit ja poserit”, johon yltiöpäinen fanimassa tietysti vastaa niin kovaa kuin kurkuistaan lähtee ”Jättäkää halli”.

Kolmannen vastauksen jälkeen Eric huutaa kovaa ja korkealta ”Heavy metal”, jolloin muu bändi jatkaa soittoaan täydellä voimalla. Nyt videolla on nähtävissä katsomisen arvoinen suoritus. Joey, David ja Eric hytkyvät musiikin tahdissa. Seuraavaksi kamera kuvaa yleisöä ja Joey aloittaa pienen tanssin bassonsa kanssa. Joeyn tanssia seuraa aitoa Joey-toimintaa: hän nostaa kauniimpaa sukupuolta edustavan fanin ilmaan ja suutelee, repii bassonsa kielet irti ja juo oluen omalla tyylillään. Tätä seuraa kuva Joeysta ja Davidista takomassa kitaroitaan ja Rhinosta tervehtimässä yleisöä ainoalla oikealla tavalla. Video loppuu Ericin nostaessa kolleegoidensa kitarat ilmaan ja esitellessään ne yleisölle.

Katso video alta:

Manowar – Metal Warriors