Magic Circle Festival

Magic Circle Festival on Manowarin johtohahmo Joey DeMaion levy-yhtiön Magic Circle Musicin järjestämä vuosittainen festivaali/musiikkitapahtuma. 

Magic Circle Festivaali pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 Saksan Bad Arolsenissa, toisen kerran samassa paikassa vuonna 2008 ja kolmannen kerran vuonna 2009 Rhine-joen lähellä Loreleyssä, Saksassa. Neljäs Magic Circle Festival siirtyi Sloveniaan ja se pidettiin 11.07.2010 Metalcamp-festivaalin yhteydessä.

Alla olevista linkeistä ja valikosta pääsee kunkin vuoden omalle tietosivulle:

Magic Circle Festival 2010
Magic Circle Festival 2009
Magic Circle Festival 2008
Magic Circle Festival 2007

Manowar Finlandin foorumin puolella on täysin Magic Circle Festivaleille pyhitetty oma keskustelualueensa:

Magic Circle Festival

Tässä lainaus Manowarin videovastaavalta, Neil Johnsonilta, ensimmäisen festari-DVD:n kansivihkosesta:

Ollakseni rehellinen… Kun Joey [vuonna 2007] ilmoitti Magic Circle Musicin porukalle, että he järjestäisivät festivaalin, jonka lippu maksaisi vain 10 euroa, ensimmäiseksi mieleeni tuli ”Miksi metalliskene tarvitsee taas yhden festivaalin?”. Mutta Manowarin äijien kertoessa tuntevansa, että heidän tarvitsisi tehdä jotain erityistä faneilleen – joidenka he tiesivät olevan maailman parhaat fanit – ajattelin heti vain Manowarin pystyvän tekemään jotain samanlaista. Tämä sen takia, että Manowar, toisin kuin muut bändit, on ainoa bändi tapaamistani, joka oikeasti välittää faneistaan enemmän kuin mistään muusta maailmassa. Se myös sai minut ajattelemaan sitä kuinka vähän kunnioitusta faneille on osoitettu yhdistyneiden levy-yhtiöiden lypsäessä kaikki fanien rahat.

Sitten tajusin vastanneeni omaan kysymykseeni: tämähän on täydellinen ajoitus tämän kaltaiselle festivaalille. Kaikkien muiden bändien yhdistyessä vanhojen kokoonpanojensa kanssa ja palatessa ”takaisin juurille” – joka tehdään pääasiassa rahan takia – yksi bändi seisoo suorassa ja sanoo ”Me emme ole koskaan kusettaneet fanejamme, me emme ole koskaan muuttaneet tyyliämme, me emme ole koskaan myyneet loppuun.” Tämä on Magic Circle Festivalin henki.
Se on yksi iso HAISTAKAA PASKA kaikille rahaa tekeville yritystyypeille, jotka majailevat hard rockin ja heavy metallin pimeissä ulottuvuuksissa.

Kaikki neuvoivat Manowaria unohtamaan koko festivaalin. Kun kaikki liikeihmiset kuulivat festivaalin olevan lahja faneille ja ettei Manowar tekisi sillä rahaa, he olivat yhtäkkiä liian kiireisiä osallistuakseen sen järjestämiseen. Kaikki sanoivat ”Te tulette menettämään rahaa”. Me vastasimme ”Mitä siten?”. ”Fanit ovat antaneet meille niin paljon vuosien varrella, että tämä on ainoa keino antaa heille takaisin jotain omistautumisestaan.”

Tässä DVD:ssä ei ole kyse bändeistä jotka esiintyivät. Tässä on kyse 25 000 arvokkaasta sielusta, jotka ovat antaneet energiansa ja äänensä todelliselle heavy metallille taianomaisen kesäviikonlopun aikana vuonna 2007.

Meille se tarkoittaa jonkun suuren alkamista, jonkun todellisen, ja tämä on todellakin muistomerkki metallifaneille, jotka tulevat kestämään vuosien ajan. Toisille se on heidän väärien teidensä loppu.

Tämä on dokumentti Manowarista ja heidän voittamattomista seuraajistaan: minä olen ylpeä laskemaan itseni heidän asemaansa. Tämän DVD:n pitäminen kädessä muistuttaa minua siitä, että olin yksi niistä onnekkaista, jotka ovat kirjoittaneet metallin historiaa. Olen varma, että te kaikki tunnette samoin… Me kaikki olemme yhtistyneet yhden syyn takia: juhliaksemme todellista heavy metallia ja luodaksemme ystävyyssuhteita ja muistoja, jotka kestävät ikuisesti.

Neil Johnson – ohjaaja