Magic Circle Festival 2007

Magic Circle Festival järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007.
Festivaali pidettiin 06. ja 07. heinäkuuta Bad Arolsen nimisessä paikassa, Hessenin osavaltiossa.
Festivaalialue oli muutaman kilometrin päästä kaupungin keskustasta, peltoisella alueella, jossa oli armeijan rakennuksia. Pellot ja laajat nurmikentät tarjosivat mahtavat paikat Manowarin massiivisen lavan sijoittelulle ja leirintäalueelle, armeijan rakennusten toimien festivaalin päämajana, josta sitä organisoitiin.

MCF07 oli varmasti monelle fanille unelmien täyttymys alkuvuoden tynkäkiertueen jälkeen. Itse herra DeMaio julkisti festivaalin eräällä keikalla Saksassa ilman, että kukaan olisi osannut odottaa sitä. Keikalla olleet fanit lyötiin ällikällä, koska sen sisäänpääsymaksu oli vain 10 euroa.
Tieto MCF:stä levisi heti keikan jälkeen, joka toki oli tarkoituskin, ja jonkin aikaa myöhemmin liput tulivat myyntiin – luvatulla 10 euron hinnalla.

Alunperin Manowarin oli tarkoitus soittaa vain lauantaina 07. heinäkuuta, mutta lippujen hyvän menekin johdosta bändi päätti palkita faninsa toisella keikalla, joka soitettiin edellisenä päivänä, perjantaina 07. heinäkuuta 2007. Tieto toisen keikan lisäämisestä edellispäivälle tuli kuitenkin niin myöhään, että perjantaina yleisöä oli paikalla hyvin paljon lauantaita vähemmän. Joiltakin lauantaina saapuneilta sotureilta jopa kuultiin, etteivät he edes tienneet perjantaina soitetusta keikasta.

Festivaalilla soitti Manowarin lisäksi seuraavat bändit: Black Situation, David Shankle Group, Gamma Ray, Heavenly, HolyHell, Imperia, Lion’s Share, Messiah’s Kiss, Mob Rules, Mordeen, Saidian, Sixth sense ja Stormwarrior.

Perjantaina Manowar soitti klassikkosetin (molempien iltojen settilistat sivun lopussa) pienelle, muutaman tuhannen ihmisen yleisölle. Illan tunnelmassa oli kuin intiimi, läheinen suhde Manowarin ja fanien välillä; kaikki nauttivat täysillä ja sade vain piristi tunnelmaa. Bändi välitti tunteet nauttimisestaan moneen otteeseen yleisölle. Eric ja Joey myös olivat molemmat ainakin jollain asteella humalassa, joka selvisi heidän puheistaan ja käyttäytymisestään; Joey horjahteli ja joutui istumaan hetken keikan loppupuolella, Ericin lopettaessa laulun(?) Metal Warriorsin aikana ja fiilistellessään yleisöstä heitettyjä rintaliivejä. The Gods Made Heavy Metal -kappaleen aikana lavalla nähtiin ruotsalainen soturi, joka sai Karl Loganin kitaran osallistumisensa kunniaksi ja kiitoksena Manowarilta.

Lauantaina Manowar täräytti alkuvuoden kiertueen mukaisen setin, joka sisälsi ennen kuulemattomia ja pitkään aikaan soittamattomia kappaleita (settilista sivun lopussa). The Gods Made Heavy Metal -kappaleen aikana lavalla vieraili yksi Manowar Finlandin foorumin todellisen metallin puolustajista. Kolmen tunnin mittaa hipovan keikan aikana herra DeMaio julkisti vuoden2008 Magic Circle Festivaalin. Keikan lopetti huikea Gods of War -spektaakkeli, jonka aikana lavalla olleesta jättimäisestä näytöstä näytettiin videomateriaalia, lavalla viikingit taistelivat kappaleiden mukaisesti ja loppuhuipennuksena oli ilmiömäiset tuliefektit viimeisen kappaleen tahdissa. The Crown And The Ring tietysti lopetti keikan, joskin vain introna, jonka aikana taivaalla oli valtava ilotulitus. Ilta oli täydellinen.

Magic Circle Festival 2007
Kuva valo/miksaustornista lauantai-illan huipennuksesta

Molemmat festivaalipäivät kuvattiin kokonaisuudessaan ja marraskuussa 2007 fanit palkittiin ensimmäisellä Magic Circle Festival -DVD:llä.

Magic Circle Festival 2007 oli menestys niin paikalla olleiden metallisotureiden kuin itse kuninkaidenkin mielestä. Manowarin omien tiedotteiden mukaan festivaalilla vieraili noin 25 000 ihmistä. Kaikki ei kuitenkaan sujunut täysin ongelmitta, kun torstaina, päivä ennen festivaalin alkua, Joey meinasi joutua perumaan koko tapahtuman oman täydellisyydenhakemisensa vuoksi. Koska musiikkitekniikasta vastanneen yhtiön toimittamat äänilaitteet eivät olleet tarpeeksi hyvät Manowarille, jouduttiin paikalle tuomaan viimeisenä yönä ennen H-hetkeä rekoittain lisäkalustoa. Lopulta Manowarin korkeat laatuvaatimukset täyttyivät, eikä festarin perumiselle ollut enää mitään syytä. Joeyn ja äänilaitteista vastaavan yhtiön johtajan välinen keskustelu on nähtävissä festarin DVD:ltä.

Alla viralliset trailerit DVD:ltä.

Manowarin perjantain setti:
01. Manowar
02. Brothers Of Metal
03. Call To Arms
04. Sign Of The Hammer
05. Thor (The Powerhead)
06. Hail And Kill
07. Kings Of Metal
08. Herz Aus Stahl
09. William’s Tale
10. The Gods Made Heavy Metal
11. Die For Metal
12. Fighting The World
13. March For Revenge (By The Soldiers Of Death)
14. Army Of The Immortals
15. Kill With Power
16. Blood Of My Enemies
17. Metal Warriors
18. Gates Of Valhalla
19. Black Wind, Fire And Steel
20. The Power
21. Warriors Of The World United
22. Crown And The Ring

Manowarin lauantain setti:
01. Manowar
02. Call To Arms
03. Gloves Of Metal
04. Each Dawn I Die
05. Holy War
06. Mountains
07. The Oath
08. Secret Of Steel
09. Gates Of Valhalla
10. The Gods Made Heavy Metal
11. William’s Tale
12. Kings Of Metal
13. Warriors Of The World United
14. Black Wind, Fire And Steel
15. The Blood Of Odin
16. Sons Of Odin
17. Glory Majesty Unity
18. Gods Of War
19. Army Of The Dead, Part II
20. Odin
21. Hymn Of The Immortal Warriors
22. Crown And The Ring