Gloves of Metal

Tietämisen arvoista

Gloves of Metal –musiikkivideon tarina perustuu pääasiassa hyvän ja pahan välisen taistelun stereotypiaan. Kylään on hyökätty, ja Manowar pelastaa kylän kaunokaiset hyvän roolissa sankarillisella tavalla. Bändi ratsastaa videolla paljon. Joey on ratsastanut lapsuudestaan asti, mutta Ericille se ei ollut niin yksinkertaista. Eric oli tippunut hevosen selästä ollessaan pikkupoika, jonka takia hevosen selkään nouseminen vaati paljon suostuttelua. Kuitenkin videon tekemisen loppua kohden hänellä oli hauskaa.

Kuvausten aikana Rossin hevonen ryntäsi pois ja tuli takaisin puolentoista tunnin kuluttua. Scottin mukaan video tehtiin, kuten miltei kaikki tuohon aikaan, yksin. Manowar sai vain vähän apua levy-yhtiöltä ja joutuivat maksamaan miltei koko videon tuotannon. John ”Dawk” Stillwell suunnitteli ja toteutti videon räjähdysefektit. Kuvauspaikaksi valittiin Taughannockin puisto Ithakan lähellä, koska siellä oli paljon erilaisia vanhoja kiviä. Dawk sattui olemaan Ithakan kuvauskoulun professorin Skip Landonin ystävä, joka mahdollisti videon hyvän tuotannon.

Manowar järjesti pukeutumiskilpailun neidoille, joista oli tarkoitus valita voittajat esiintymään videolla. Lopulta tilanne kuitenkin päättyi kaikkien tyttöjen osaanottoon, koska bändi tykkäsi jokaisesta. Eric ehdotti hameiden leikkaamista, koska fanit varmasti halusivat nähdä paljasta pintaa.

Myöhemmin videolla kaikki neljä hemmoa nappaavat tytön, ja huhun mukaan videolla voi nähdä hyvin lyhyen ajan paljaan rinnan, Joeyn nostaessa valitsemaansa tyttöä.

Video kuvattiin syksyllä, ja koska silloin oli kylmä, fanit pukeutuivat lämpimiin talvivaatteisiin. Mutta todellista metallia puolustavat neljä sankariamme kuitenkin esiintyvät niukasti pukeutuineina turkiksiin.

Myöhemmin Gloves of Metallin musiikkivideosta julkaistiin erikoisversio Hell On Earth Part III –DVD:llä, joka pitää sisällään ennennäkemätöntä materiaalia. Eroa alkuperäiseen videoon ei kuitenkaan ole paljoa.

Katso video alta:

Manowar – Gloves of Metal