Entiset jäsenet

Ross The Boss

Ross The Boss (oikealta nimeltään Ross Friedman) on toinen Manowarin perustajajäsenistä. Hän oli mukana puolustamassa todellista metallia aina vuoteen 1988 asti.

Manowarista lähdön jälkeen The Boss palasi vanhojen ystäviensä pariin soittamaan Manitoba’s Wild Kingdom -nimiseen bändiin. Aikanaan yhtye kehittyi takaisin The Dictatorsiin, punk-bändiin, jossa The Boss oli soittanut ennen Manowar-aikojaan vuonna 1973.

Vuonna 1994 The Boss soitti blues-bändissä nimeltään Heyday, 1999 taasen The Spinatrasissa ja vuonna 2004 hän liittyi Blue Öyster Cultin alkuperäisrumpalin Alber Bouchardin bändiin, Brain Surgeonsiin. The Boss myös äänitti instrumentaalilevyn The Dictatorsin rumpalin JP Thunderbolt Pattersonin kanssa.

Vuonna 2005 Ross nousi lavalle Manowarin kanssa Earthshaker-festivaalilla Saksassa ja esitti yhtyessä muun pelimanniyhtyeen kanssa Metal Daze, Dark Avenger ja Battle Hymn -kappaleet. Koko tilaisuus kuvattiin ja siitä julkaistiin reipasta vuotta myöhemmin tupla-DVD: The Day The Earth Shook – The Absolute Power, josta löytyy lisä tietoa julkaisut-osiosta.

Nykyään Ross The Boss soittaa omaa nimeään kantavassa bändissä. Tässä Rossin kuvaus bändin vaiheista vapaasti suomennettuna:

”Vuonna 2006 saksalaisen heavy metal -bändi Majestyn [nykyään MetalForce] perustaja ja laulaja ja legendaarisen Keep It True -festarin promoottori Tarek ”MS” Maghary sai loistavan idean ja yhdisti Rossin soittamaan Manowar-coverbändi Men Of Warin kanssa yhdeksi illaksi Keep It True VI:hin varhaista Manowaria.

Tuolloin toukokuussa 2006 soitettu keikka oli ensimmäinen, jossa Ross oli soittanut kokonaisen keikan Manowar-kappaleita liki kahteenkymmeneen vuoteen. Muutamia keikalla soitettuja kappaleita Ross ei ollut koskaan soittanut livenä.

Yhdessä Men Of War ja Ross The Boss saivat aikaan energisen, vauhdikkaan ja tunteellisen shown. He soittivat yhdessä todella hyvin, ja niin Ross ylensi Men Of Warin omaksi bändikseen. The RTB Bandiksi uudelleennimetty yhtye soitti keikkoja Saksassa, Italiassa ja Kreikassa.

Rossilla ei koskaan ollut aikomustakaan jäädä ainoastaan kunnianosoitukseksi entiselle minälleen, ja niin bändi alkoi nopeasti työstämään uutta materiaalia. Välittömästi tämän jälkeen he saivat levytyssopimuksen AFM Recordsilta ja jo vajaata vuotta myöhemmin, elokuussa 2008, uusi albumi julkaistiin kantaen nimeä New Metal Leader.

Ross The Bossin tulevaisuudensuunnitelmat pitävät sisällään niin paljon keikkailua kuin mahdollista tuoden metallimyrskyn, joka nielaisee koko planeetan.”

Ross The Bossin (bändin) virallisella MySpace-sivulla on kuunneltavissa neljä kappaletta New Metal Leader -levyltä.

Tässä New Metal Leaderin ensimmäinen musiikkivideo, Blood of Knives:

Ross The Boss – Official Website
MySpace.com, ”Ross The Boss”
MySpace.com, ”Official Ross The Boss (Ross The Boss)

 

David Shankle

David Shankle toimi Manowarin riveissä vuosina 1988-1994.
Nykyään hän on David Shankle Group (DSG) -bändinsä johtohahmo, opettaa kitaransoittoa ja asuu Chicagossa, USA:ssa.

David Shankle Group soittaa heavy metallia Magic Circle Musicin riveissä.
Ensimmäisen albuminsa, Ashes To Ashesin, DSG julkaisi vuonna 2003. Toinen albumi julkaistiin taas vuonna 2007 nimellä Hellborn. David itse kuvailee Hellbornia sanoin: ”Hellborn on tähän asti raskain ja kaikista agressiivisin albumi, joka nousee voimakkaasta Manowar-perinnöstä”.

Bändin molemmilta albumeilta on kuunneltavissa näytteet jokaisesta kappaleesta bändin kotisivuilta, ja MySpace-sivunsa taas tarjoilee muutaman kokonaisen kappaleen. Tsekkaa!

David Shankle Group esiintyi ensimmäisellä Magic Circle Festivalilla vuonna 2007. Keikalta sisällytettiin Bleeding Hell ja Asylum God -kappaleet Magic Circle Festival Volume 1 -DVD:lle.

Niin bändin oheismateriaalia kuin musiikkiakin myydään Magic Circle Musicin nettikaupan, The Kingdom Of Steelin kautta.

Katso alta DSG:n Ashes To Ashes -kappaleen musiikkivideo ja tsekkaa linkit!

David Shankle Group – Official Website
MySpace.com, ”DSG / David Shankle Group”
MySpace.com, ”David Shred Demon Shankle”
The Kingdom Of Steel, ”DSG”
YouTube.com, ”DSG – Asylum God”
YouTube.com, ”[Magic Circle Festival 2007] DSG – Bleeding Hell”