Die For Metal

Taustaa

Die For Metal –musiikkivideosta on mielenkiintoista tietoa. Manowar kuvasi osan videon materiaalista lauantaina 24. helmikuuta 2007 Saksan Bochumissa, Gods of War –levyn julkaisubileiden aikana. Videolla nähdään paljon Manowar-faneja, mutta heidän lisäkseen saksalaisnäyttelijä Tim Sandersilla on iso rooli. Sanders tunnetaan parhaiten saippuasairjoista, eikä siitä syystä kaikki fanit olleet tyytyväisiä näyttelijävalintaan.

Perjantaina 16. helmikuuta 2007 saksalainen tv-kanava Pro7 lähetti ”Figh Night” –nimisen ohjelman, jonka isäntänä oli Stefan Raab. Manowar käytti kyseistä ohjelmaa näyttääkseen Die For Metallin ensi kertaa yleisölle – ja kuten olettaa saattaa, Manowar soitti kappaleen livenä. Samana päivänä oli myös mahdollista ostaa Die For Metal Manowarin viralliselta nettisivustolta.

Die For Metallista puhuttaessa ei voi jättää mainitsematta kappaleen taustaa. Gods of Warin digitaalista kansivihkosta huolellisesti luettaessa huomaa Die For Metallin olevan omistettu tyypille nimeltä Götz Kühnemund. Koska Götz tuskin on kaikille aivan tuttu, on alla pieni selitys tapahtumista, jotka johtivat Joeyn ”kunnianosoitukseen” hänelle.

Götz Kühnemund on Rock Hard –lehden päätoimittaja, jolla on ollut Manowarin alkuajoista lähtien mahdollisuus haastatella Manowaria. Bändin ja toimittajan välit olivat olleet hyvät aina vuoden 2005 Saksan Geiselwindissä järjestettyyn Earthshaker-festivaaliin. Kuten moni saattaa tietää, oli festivaalin ympärillä paljon kritiikkiä suunnasta jos toisestakin; orkesterin huhuttiin olevan kulissi, keikan aikana oli liian paljon puheita, soittoaikojen muutoksia Manowarin toimesta ja Manowar halusi kaikki rahat myydyistä paidoistaan. Kaikkien syytösten lisäksi (mm. Karlin tapaturman väitettiin olevan huijaus, koska kiertueelle ei oltu myyty tarpeeksi lippuja ja sitä haluttiin lykätä) Götz vaati Manowarin johtajan päätä vadille haastattelun muodossa.

Götzin tekemistä Manowar-haastatteluista pitää mainitita, että Götz oli hyökkäävä eikä säästellyt sanojaan. Joey tunsi Götzin hyökänneen hänen kimppuunsa persoonana ja haastattelu ajautui raiteiltaan. Joey tiedusteli Götziltä, että olisiko hän valmis kuolemaan metallin puolesta, johon Götz vastasi, että mieluummin elää metallin vuoksi. Joey jatkoi ja kertoi olevansa valmis kuolemaan metallin takia missä tahansa tilanteessa. Joey ilmoitti Götzille, että hän saisi tulla lavalle ja ampua Joeyn.

Näistä syistä Joey päätti kirjoittaa Die For Metallin ja omistaa sen Götz Kühnemundille.

Tarina

Die For Metal –video alkaa Tim Sanderin jättäessä työnsä pomonsa solvauksen takia, jonka jälkeen kappale alkaa. Tim poistuu työpaikaltaan harhaillen ympäriinsä ja potkien kaikkea, joka ei ole pultattu kiinni – edes kaksi vastaantulijaa eivät ole hänelle esteenä. Taivaalla näkyy salamointia. Yhtäkkiä hän näkee hallin, jonka edessä on Manowar-rekka. Kohtausta seuraa välähdykset Manowarista lavalla tuliefektien kanssa. Tim lähestyy hallia ja kuulee ensimmäiset äänet. Hän jatkaa matkaansa yleisöön. Ericin laulaessa kohtaa ”ja jätkä vieressäni antoi minulle oluen” Tim juo oluen.

Seuraavaksi vuorossa on Timin juhlintaa muiden fanien kanssa. Kohdassa ”he kutsuvat itseään kuolemattomiksi, he ovat todellisista todellisimmat” fanit ovat ympyrän muodossa nostamassa kätensä ylös kannustaakseen toisiaan.

Die For Metal –musiikkivideosta pitää kehua myös Manowaria. Kohdassa ”nostakaa nyrkkinne ilmaan” Eric nostaa nyrkkinsä ja kohdassa ”veljet seisovat vierelläni” hän osoittaa muita bändin jäseniä. Karl myös näyttää soittotaitojaan. Kohdassa ”helvettiä kovempaa” Joey osoittaa kameraan kuten hän teki Return of the Warlord –musiikkivideolla jo monta vuotta aiemmin.

Musiikkivideo loppuu suurten tuliefektien hallitessa lavaa. Bändi seisoo palavien pylväiden keskellä.

Manowar – Die For Metal