Courage

Tarina

Courage. Yksi Manowarin tunteikkaimmista ballaadeista, eikä siksi ole mikään ihme, että se käännettiin ranskaksi kunnianosoituksena ranskalaisille todellisen metallin puolustajille. Couragen musiikkivideossa on kuitenkin alkuperäinen englanninkielinen kappale. Kuten Metal Warriors –musiikkivideo, koostuu myös Courage livekohtauksista, mutta Manowarin tapauksessahan se ei ole ollenkaan pahaksi.

Video lähtee käyntiin juhlallisella rituaalilla, joka edeltää jokaista Manowar-keikkaa. Joey, Eric, Karl ja Scott pitävät käsiään yhdessä, Joey karjaisee Fuck the World, ja niin Manowar on valmis aloittamaan keikkansa. Kappale itse alkaa pianonsoitolla, josta vastaa, kukas muukaan kuin itse mestari DeMaio. Koko kohtaus on hurmaavan sinisen väreissä, joka todellakin näyttää mahtavalta. Nyt Eric aloittaa laulamaan kappaleen ensimmäistä säkeistöä, fanien kuuluessa taustalla vahvasti.

Tästä eteenpäin live-esitys keskeytetään useasti näyttämällä bändin valmistautumista keikkaa varten. Scott hortoilee käytäviä pitkin nyrkkeilijän tapaan tehden taisteluliikkeitä huppu naamallaan. Kohdassa ”Näe minut seisomassa yksin” näkyy Karl näyttäen hieman mietiskelevältä, jota seuraa kohtaus kuninkaista valmistelemassa soittimiaan. Scott kiristää rumpusettinsä ruuveja, Karl nyplää kitaraansa ja Joey tarkistaa äänisysteemin viimeisen kerran.

Seuraaksi Ericin näytetään ajavan moottoripyörällään hallin edessä. Tätä seuraa Couragen kohta ”joten nyt heilauta hyvästit”, jonka aikana Eric heiluttaa kättään, ja yleisö vastaa samalla eleellä. Nyt vuorossa on mahtavia livekuvia: Eric laulaa ja heiluttaa kättiin, ja taustalla lukematon määrä faneja, joista useat heiluttavat sytyttimiä. Kappaleen täydellisen tunteellinen tunnelma pistää toivomaan, jotta itse voisi olla paikalla.

Seuraavassa kohdassa kuvataan uskollista fania, joka on tatuoinut The Triumph of Steelin kuvan käteensä, kuten Return of the Warlordin videolla. Tatuoinnin alla näkyy Ericin nimikirjoitus, josta tosin on vaikea sanoa onko sekin tatuoitu. Tatuoinnin kuvaus ei jää ainoaksi, kun moni muukin fani näyttää todisteensa uskollisuudestaan Manowarille.

”Kuule tämän laulun rohkeudesta ratsastavan yöhön” –kohdassa nähdään kaikki neljä jäsentä ajamassa vieri vieressä hallin edessä, jota seuraa Karlin tunteella soittama hieno soolo. Tätä seuraa kuva miltei sekopäisestä yleisöstä. Kerran irti päästettyä Manowarrioria on vaikea pysäyttää. Kappale jatkuu tunteikkaasti, ja kuvassa näytetään Joeya repimässä kieltä bassostaan ja heti perään härkätaistelua. Tällä tavoin yhtye haluaa näyttää ihastuksensa barbaariselle urheilulajille. Tätä seuraa kohta, jossa härkä on saanut matadorin silmiinsä ja on valmis hyökkäämään, ja koko kohtaus muuttuu punaiseksi – ja kuten tiedetään, punainen on se väri, joka ajaa härät hyökkäykseen. Ja juuri se tapahtuukin seuraavassa kohtauksessa: härkä hyökkää, mutta matador väistää sulavasti hyökkäyksen.

Nyt Joey ajaa lavalle moottoripyörällään ja tervehtii yleisöä Karlin kanssa Sign of the Hammer –tunnuksella, johon yleisö tietysti vastaa. Kuten alussa, nyt Joey on pianon ääressä, ja kappale alkaa lähestyä loppuaan. Tätä seuraa häilyvä kuva yleisöstä, jossa moni on sytyttänyt sädetikut. Todella koskettava näkymä. Lopulta Scott soittaa viimeiset iskunsa ja lopettaa videon lyömällä valtavaan gongiin yleisön suosionosoitusten saattelemana.

Manowar – Courage