Blow Your Speakers

Tietämisen arvoista

Idean Blow Your Speakers –videon tekemiseen laukaisi Manowarin esiintyminen Z-Rock-radiokanavalla, joka soittaa heavy metallia ympäri vuorokauden. Ainoastaan yksi esiintyminen Ohiossa sai aikaan valtavan 10 000 kappaleen levymyynnin yhden päivän aikana. Tästä valtavasta menestyksestä rohkaistuneena levy-yhtiö vaati uutta musiikkivideota faneille. Bändi oli tietysti innoissaan ideasta ja päättivät heti alusta alkaen, että videosta on tultava tajunnan räjäyttävä.

Mm. Conan the Barbarian –elokuvasta tunnettu kuuluisa ohjaaja Joh Milius olisi voinut tehdä videon, mutta levy-yhtiö ikävä kyllä arveli Miliuksen palkkaamisen olevan liikaa budjetille ja palkkasi toisen henkilön.

Videon kuvauksen aikana ensimmäiset ongelmat tulivat levy-yhtiön kanssa. Video-osastosta vastuussa oleva rouva ei hyväksynyt Manowarin pukeutumistapaa, varsinkaan housuja, joista näkyi osa takamuksista. Joeyn vastaus tähän oli, että jos vastuuhenkilö ei halunnut katsoa hänen takamustaan, hän voisi suudella sitä (KISSA MY ASS!). Voi vain kuvitella miksei Manowar pysynyt kauaa tämän levy-yhtiön leivissä.

Kohtaus jossa Scott rikkoo rumpukapulansa ja soittaa nyrkeillään on kunnianosoitus hänen sankarilleen John Bonhamille (Led Zeppelinin rumpali). Levykaupassa kuvattuun kohtaukseen valittiin Stellar Stereo –niminen pulju. Myyntimies oli paikallinen näyttelijä, jonka voi nähdä uudelleen yleisön joukossa, mustutettuna noella.

Vaaleatukkainen tyyppi, joka matkii Ericin laulua, on John ”Dawk” Stillwellin poika. Blow Your Speakers –musiikkivideo oli Manowarille mahdollisuus näyttää esiintymistapansa kaikille, koska silloiseen aikaan ei heille ollut mahdollista soittaa jokaisessa paikassa, jossa olisivat halunneet.

Videon ohjasi Niles Seagull, joka oli vastuussa mm. Beastie Boysin Fight For Your Righ To Party –videosta. Manowar teki alusta alkaen selväksi Seagullin varmat taidot, mutta muistutti myös, ettei Blow Your Speakersin kanssa lähdetä Seagullin aikaisemmalle bilevideo-linjalle.

Videolla näkyvät fanit eivät ole näyttelijöitä. Kaikki ovat oikeita faneja, jotka olivat haltioissaan Manowarin kertoessa videon kuvauksista.

Katso video alta:

Manowar – Blow Your Speakers